Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Aston Martin hoće da proširi svoje poslovanje u Kini Reviewed by Momizat on . Nakon najprofitabilnije godine u poslednjoj deceniji, britanski Aston Martin nastavlja s ambicioznim planovima proširenja. Naime, kompanija Aston Martin je naja Nakon najprofitabilnije godine u poslednjoj deceniji, britanski Aston Martin nastavlja s ambicioznim planovima proširenja. Naime, kompanija Aston Martin je naja Rating: 0

Aston Martin hoće da proširi svoje poslovanje u Kini

Advertisement

Nakon najprofitabilnije godine u poslednjoj deceniji, britanski Aston Martin nastavlja s ambicioznim planovima proširenja.

1astonvantage

Naime, kompanija Aston Martin je najavila da planira investicije i razmenu tehnologije sa partnerom iz Kine, kojeg još uvek traži, u periodu od pet godina. Aston Martin budućem partneru nudi svoja bogata znanja iz upotrebe lakih materijala i tehnologije aerodinamike. Sve to kao deo plana da svoje poslovanje proširi na najveće tržište automobila na svetu. Petogodišnji plan, za čije će ostvarenje kompanija morati da potroši oko 600 miliona funti, otpočeo je otvaranjem novog salona u gradu Wuhun.

Aston Martin je tokom 2017. godine prodao više od 5.000 automobila, što je rast od skoro 60% u odnosu na 2016. godinu. Zapravo, to je prvi put od 2008. da je Aston Martin prodao više od pet hiljada jedinica.

Nakon uspešne poslovne godine, kompanija se sada okreće budućnosti, odnosno aktuelnom trendu planiranja elektrifikacije svoje ponude. Cilj Aston Martina je da do 2030. godine 25% njegove prodaje čine vozila na električni pogon, a ostatak hibridi.

Britanci ne planiraju da proizvode svoja vozila u Kini, već da unaprede svoju tehnlogiju. Naime, kompanija planira da do kraja 2018. godine otvori još deset prodajnih salona širom zemlje, čime će proširiti svoje poslovanje u Kini na čak 20 lokacija. Kompanija će takođe otvoriti još jednu kancelariju u Pekingu.

Britanski proizvođač veruje da će novi Vantage i najavljeni SUV model predstavljati pravi mamac za kupce iz „najmnogoljudnije zemlje sveta“.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: