Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Aston Martin razmatra da u novi Vantage ugradi Mercedesov redni šestocilindraš! Reviewed by Momizat on . Aston Martin je otkrio informaciju da postoji mogućnost da lansira uvodnu verziju svog novog Vantage modela sa rednim šestocilindarskim agregatom kompanije Merc Aston Martin je otkrio informaciju da postoji mogućnost da lansira uvodnu verziju svog novog Vantage modela sa rednim šestocilindarskim agregatom kompanije Merc Rating: 0

Aston Martin razmatra da u novi Vantage ugradi Mercedesov redni šestocilindraš!

Advertisement

Aston Martin je otkrio informaciju da postoji mogućnost da lansira uvodnu verziju svog novog Vantage modela sa rednim šestocilindarskim agregatom kompanije Mercedes-Benz.

aston

Naime, novi Vantage se trenutno prodaje samo sa twin-turbo V8 agregatom radne zapremine četiri litara čiji je konstruktor AMG. Međutim, na Sajmu automobila u Ženevi, glavni inženjer kompanije, Met Beker, je izjavio da kompanija razmatra mogućnost da u ovaj model ugradi redni šestocilindarski agregat iz modela Mercedes-AMG CLS 53.

On je dodao da zbog sve strožih standarda o emisiji štetnih gasova, kompanija mora da razmotri sve moguće opcije kada je reč o pogonu njenih automobila, a da su šestocilindarski agregati možda i najbolje dugoročno rešenje.

Naime, modeli kompanije Aston Martin, koji su se proizvodili pre nogo godina su takođe posedovali šestocilindarske agregate. Međutim, kako navodi Beker, motor iz modela CLS 53 je veoma komplikovan i pametno konstruisan agregat, te je samim tim i možda prva opcija.

Mercedes je naštimovao svoj redni šestocilindarski agregat tako da on proizvodi 435 konjskih snaga i 520 Nm obrtnog momenta u modelu CLS 53. Aston Martin bi te performanse ostavio takve kakve jesu, ali bi morao da izmeni neke druge elemente kako bi pomenuti motor mogao da stane u njihov novi Vantage.

Beker nije naveo kada možemo očekivati šestocilindarski agregat u modelu Vantage, ali je naveo da u taj model može stati i V12. To je možda najava još jačeg i performantnijeg Vantage modela.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: