Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Audi, Bentley i Porsche izrađivat će automobile na istoj platformi Reviewed by Momizat on . Proizvođači automobila skloni su koristiti istu platformu za više različitih modela, nerijetko i za različite automobilske marke Volkswagen grupu čini čak osam Proizvođači automobila skloni su koristiti istu platformu za više različitih modela, nerijetko i za različite automobilske marke Volkswagen grupu čini čak osam Rating: 0

Audi, Bentley i Porsche izrađivat će automobile na istoj platformi

Advertisement

Proizvođači automobila skloni su koristiti istu platformu za više različitih modela, nerijetko i za različite automobilske marke

porsche (2)

Volkswagen grupu čini čak osam automobilskih brendova, a tri najprestižnija – Bentley, Porsche i Audi dogovorili su suradnju koja bi do 2022 trebala rezultirati novom platformom na kojoj će se izrađivati svi veći električni modeli.

Trenutno Porsche koristi platformu ‘J1′ za nadolazeći Mission E, a Audi za E-tron Quattro SUV – modificiranu verziju ‘MBL’ platforme na kojoj se između ostalog izrađuje i Bentley Bentayga.

Nova platforma, piše Motor Trend, zvat će se PPE što je kratica od ‘Premium Platform Electric’, odnosno premium električna platforma.

porsche (1)

Navodno su Nijemci odustali od nove generacije modularne platforme na kojoj bi se izrađivali svi automobili s benzinskim/dizelskim, hibridnim, plug-in hibridnim i električnim pogonima, jer su se takve arhitekture pokazale preskupima, preteškima i neproporcionalnima dimenzijama potrebama luksuznih brendova.

Usporedbe radi, u BMW-u se očito ne slažu s ovom tvrdnjom jer su nedavno objavili upravo planove izrade svih modela na istoj modularnoj platformi.

Tko je u pravu pokazat će vrijeme i financijski izvještaji.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: