Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Audi će od 2018. izbacivati po jedan električni model godišnje Reviewed by Momizat on . Audijev godišnji sastanak za dioničare bio je krcat zanimljivostima. Najbitnija novost ipak je to da će od 2018. godine ovaj njemački proizvođač početi 'štancat Audijev godišnji sastanak za dioničare bio je krcat zanimljivostima. Najbitnija novost ipak je to da će od 2018. godine ovaj njemački proizvođač početi 'štancat Rating: 0

Audi će od 2018. izbacivati po jedan električni model godišnje

Advertisement

Audijev godišnji sastanak za dioničare bio je krcat zanimljivostima. Najbitnija novost ipak je to da će od 2018. godine ovaj njemački proizvođač početi ‘štancati’ po jedan novi potpuno električni model, a namjeravaju pokriti svaki zamislivi tržišni segment.

audi-etron

‘Nećemo samo tražiti ulogu u tržišnim nišama, već i u segmentima u kojima leži naša uspješna linija Q modela’, rekao je CEO Rupert Stadler. Sastanak je iskoristio i za pozivanje na razvoj globalnih brzih električnih punionica kako bi svijet oktana postupno evoluirao u ‘zelenije’ stvari.

Baš kako su raniji koncepti dali za naslutiti, prvi električni model planiran za 2018. godinu je iz SUV/crossover kategorije. Stadler je otkrio kako će tvornica koja će proizvoditi ovaj model istovremeno služiti i za izradu baterija, čime će se optimalno raspolagati resursima.

Pored ovoga, čelnik Audija je izjavio da će 2017. godine kompanija službeno početi prodavati novu generaciju perjanice – modela A8, a u kojoj će se naći brdo visokotehnoloških dodataka. Oni uključuju i poluautonomnu vožnju do brzina od 50km/h te automatsko parkiranje.

Dugoročni plan je da će 2025. godine cestama početi voziti potpuno autonomni automobili.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: