Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Audi obilježava važne prodajne brojke u Mađarskoj Reviewed by Momizat on . Proizvodnja Audija u Mađarskoj počela je 1998. godine, a prvi proizvedeni model bio je TT. Sada, 18 godina kasnije, ovaj proizvođač obeležava milion vozila napr Proizvodnja Audija u Mađarskoj počela je 1998. godine, a prvi proizvedeni model bio je TT. Sada, 18 godina kasnije, ovaj proizvođač obeležava milion vozila napr Rating: 0

Audi obilježava važne prodajne brojke u Mađarskoj

Advertisement

Proizvodnja Audija u Mađarskoj počela je 1998. godine, a prvi proizvedeni model bio je TT. Sada, 18 godina kasnije, ovaj proizvođač obeležava milion vozila napravljenih u ovoj zemlji.

audi-tt-rs-coupe-gyor-hungary-0-620x336

Jubilarni model je još jedan TT – ovoga puta najnovije generacije – RS Coupe sa Catalunya Red premazom i sa tridesetomilionitim proizvedenim motorom u Gjor fabrici, u kojoj se od 1994. godine odvija proizvodnja pogonskih jedinica, što je još jedan jubilej koji se obeležava ovom prilikom.

Predsednik borda menadžmenta Audija u Mađarskoj Peter Kosler je ovim povodom rekao: “Trideset miliona motora i milion automobila su značajan jubilej za 23 godina dugu istoriju Audija u Mađarskoj. Ponosan sam što sam na ovoj proslavi, zajedno sa 11.400 ljudi zaposlenih u ovoj fabrici. Nastavićemo se da oslanjamo da posvećenost i izuzetnu efikasnost našeg tima u budućnosti. Oni prave naše motore i automobile vrhunski kvalitetno i, kao rezultat, čine srećnim brojne naše kupce širom sveta.”

Osim Audi TT RS Coupea, ova fabrika odgovorna je za sklapanje TT RS Roadstera, regularnih verzija sportskog modela, A3 sedana i kabrioleta. Osim toga, novi pogon za izradu karoserije prostire se na 80.000 kvadratnih metara, pa će se na proizvodnoj liniji ove fabrike uskoro naći i Q3.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: