Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Audi planira proizvodnju 3 električna automobila do 2020. Reviewed by Momizat on . Audi će do kraja ove decenije lansirati tri električna automobila, što je deo njihovog plana predstavljenog menadžerima prošle nedelje. CEO Audija Rupert Stadle Audi će do kraja ove decenije lansirati tri električna automobila, što je deo njihovog plana predstavljenog menadžerima prošle nedelje. CEO Audija Rupert Stadle Rating: 0

Audi planira proizvodnju 3 električna automobila do 2020.

Advertisement

Audi će do kraja ove decenije lansirati tri električna automobila, što je deo njihovog plana predstavljenog menadžerima prošle nedelje.

audi-logo

CEO Audija Rupert Stadler rekao je da će ovi električni automobili do 2025. činiti 25 do 30 odsto prodaje ovog brenda.

Novi plan uključuje i ulaganja u digitalne servise i tehnologiju autonomne vožnje, a Audi će osnovati novo odeljenje koje će raditi isključivo na samovozećim automobilima. Ono će se zvati SDS Company i najverovatnije će sarađivati sa drugim kompanijama koje se bave istom delatnošću.

Stadler kaže da bi automobil-robot kome nisu potrebni upravljač ni papučice bio idealan za gradske gužve.

Kako bi se fokusirali na električne automobile i tehnologiju autonomne vožnje, oni će umanjiti kompleksnost u drugim oblastima svog poslovanja. Tako će se među prvima koji će prestati da se proizvode najverovatnije naći A3 sa dvoje vrata, za koje smatraju da neće dovesti do gotovo nikakvog gubitka kupaca. Novac potreban za njegovu proizvodnju preusmeriće se u nove modele i različite varijante istih.

Električna vozila neće biti jedini deo ovog plana, već će se njegovim delom naći i automobili na gorive ćelije. Stadler smatra da je to u manjoj meri pitanje tehnologije, koliko infrasturkture.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: