Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Audi, Porsche i Lamborghini razvit će zajedničku osnovu za nove sportske modele? Reviewed by Momizat on . Odavno je poznato da je Lamborghini dio Volkswagen Grupacije i nalazi se pod kontrolom Audija, koji je također dio Volkswagen Grupacije. Prema najnovijim izvešt Odavno je poznato da je Lamborghini dio Volkswagen Grupacije i nalazi se pod kontrolom Audija, koji je također dio Volkswagen Grupacije. Prema najnovijim izvešt Rating: 0

Audi, Porsche i Lamborghini razvit će zajedničku osnovu za nove sportske modele?

Advertisement

Odavno je poznato da je Lamborghini dio Volkswagen Grupacije i nalazi se pod kontrolom Audija, koji je također dio Volkswagen Grupacije. Prema najnovijim izveštajima Lamborghini bi uskoro mogao biti pod kontrolom Porschea.

Novitec-Torado-Lamborghini-Aventador-SV-Roadster-01

Automobile Magazine navodi da će se ova promjena unutar samog njemačkog automobilskog koncerna zvanično dogoditi 1. januara sljedeće godine. Vodstvo VW Grupacije želi da sportski modeli ubuduće koriste Porscheovu platformu te da Porsche rukovodi sportskim dijelom programa.

Za sada nije poznato da li će se uticaj Porschea na Lamborghini vidjeti već na nasljednicima modela Huracan i Aventador s obzirom da je razvoj ovih modela već ranije počeo.

Nasljednik Aventadora na tržište bi trebao stići tokom 2020. godine, ili možda nešto kasnije. Nasljednik Huracana očekuje se tri do četiri godine kasnije pa će Porsche sigurno više uticati na razvoj novog modela.

Isti izvor tvrdi da bi Porsche, Audi i Lamborghini zajedničkim snagama mogli razviti potpuno novu aluminijsku modularnu platformu koju bi koristili gotovo svi sportski modeli iz VW Grupe.

Izvor: carlander.ba

Komentari korisnika: