Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Audi predstavio TTS Competition Reviewed by Momizat on . Audi je povodom 500.000 proizvedenih TT modela odlučio da predstavi njegovu specijalnu verziju pod imenom TTS Competition koji će biti izrađen u samo 500 primje Audi je povodom 500.000 proizvedenih TT modela odlučio da predstavi njegovu specijalnu verziju pod imenom TTS Competition koji će biti izrađen u samo 500 primje Rating: 0

Audi predstavio TTS Competition

Advertisement

Audi je povodom 500.000 proizvedenih TT modela odlučio da predstavi njegovu specijalnu verziju pod imenom TTS Competition koji će biti izrađen u samo 500 primjeraka. Biti će ponuđen i kao coupe i kao roadster.

Dostupan u Nimbus sivoj ili Imola žutoj boji, TTS Competition dolazi sa Impulse kožnom unutrašnjošću koja se sastoji od sivih presvlaka sa žutim akcentima. Osim toga, tu su aluminijske oznake na vratima, kožni multifunkcionalni volan, xenon plus prednja svjetla, magnetic ride damper control system (prilagodljivi amortizeri), 5-krake 19-inčne felge sa gumama 225/35…Krov roadstera se može dobiti u žutoj ili sivoj boji.

Neovisno da li je riječ o coupeu ili roadsteru, pod haubom se nalazi 2.0-litarski TFSI sa 272KS i 350Nm obrtnog momenta. Ubrzanje i prosječna potrošnja ovise o tome da li je uparen sa 6-stepenim manuelnim ili 6-stepenim S-tronic mjenjačem. Tako TTS coupe sa S-tronicom ubrzava od 0-100 za 5.3 sekunde (5.5 sa manuelnim), dok mu deklarisana potrošnja iznosi 7.7l/100km (sa manuelnim 7.9l).

Proizvodnja TTS-a Competition kreće u oktobru, a cijene nisu saopštene. Podsjećanja radi, prva generacija Audija TT coupe je debitovala 1998.godine (roadster je došao godinu dana kasnije), druga je na tržištu od 2006/2007 godine, dok je treća generacija najavljena za iduću godinu.

Komentari korisnika: