Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Audi Quattro sa 800KS na Sajmu u Frankfurtu Reviewed by Momizat on . Audi je zvanično potvrdio da će u Frankfurtu predstaviti konceptni model Audi Quattro. Audi Quattro imati unaprijeđeni 4.0 TFSI motor (poznat iz modela RS6, RS7 Audi je zvanično potvrdio da će u Frankfurtu predstaviti konceptni model Audi Quattro. Audi Quattro imati unaprijeđeni 4.0 TFSI motor (poznat iz modela RS6, RS7 Rating: 0

Audi Quattro sa 800KS na Sajmu u Frankfurtu

Advertisement

Audi je zvanično potvrdio da će u Frankfurtu predstaviti konceptni model Audi Quattro.

Audi Quattro imati unaprijeđeni 4.0 TFSI motor (poznat iz modela RS6, RS7, Bentley Continental GT) sa oko 600KS. Međutim, to je samo polovična istina jer je sada otkriveno da će se raditi o hibridu, tj. pored V8 motora (prema novim informacijama razvijat će i do 650KS) snagu će pružati i elektromotor od 170KS. To znači da će Audi Quattro raspolagati sa oko 800KS i 1000Nm obrtnog momenta! Snaga će naravno biti prenošena na 4×4 pogon. Prema sadašnjim informacijama, ubrzanje od 0-100 će iznositi 3.4 sekunde, a maksimalna brzina je elektronski limitirana na 300km/h. Od ostalih pojedinosti, spominje se adaptivni sportski ovjes, diferencijal sa ograničenim proklizavanjem i keramičke kočnice. Također, za razliku od prvobitnog koncepta iz 2010. godine koji je bio baziran na modelu RS5, novi koncept se navodno temelji na skraćenoj platformi od RS7.

Finalna izvedba će navodno doći 2016.godine, kada će biti proizveden u ograničenoj količini. Početna cijena će biti preko 200.000 eura.

Komentari korisnika: