Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Audi R10 koncept – pogled u budućnost njemačke kompanije Reviewed by Momizat on . Malo ko će imati primjedbu na izjavu da je Audi R8 jedan od najinteresantnijih i najupečatljivijih modela njemačke kompanije u poslednjih nekoliko decenija, a k Malo ko će imati primjedbu na izjavu da je Audi R8 jedan od najinteresantnijih i najupečatljivijih modela njemačke kompanije u poslednjih nekoliko decenija, a k Rating: 0

Audi R10 koncept – pogled u budućnost njemačke kompanije

Advertisement

Malo ko će imati primjedbu na izjavu da je Audi R8 jedan od najinteresantnijih i najupečatljivijih modela njemačke kompanije u poslednjih nekoliko decenija, a koji je šest godina nakon svog lansiranja i dalje izuzetno konkurentan u svom segmentu.

Jedan od najtežih zadataka koji se postavljaju pred nekog proizvođača je naći podjednako impresivnog nasljednika za model koji gotovo i da nema mana. Takav je slučaj i sa R8, čijeg naslednika je u vidu koncepta pokušao da predloži David Cava, španski dizajner.

Nazvan Audi R10 koncept, četvorotočkaš je opisan kao “novi hiper automobil sa performansama snažnijim od R8″, do je izgled inspirisan LMP modelima, starim bolidima Formule 1 i borbenim avionima.

Ovaj dvosed žestokih karakteristika dolazi u konfiguraciji sa središnje pozicioniranim motorom i predstavlja gotovo savršenu sportsku mašinu sa V8 agragatom, dva turbo kompresora, pogonom na sva četiri točka i naprednim aerodinamičkim osobinama.

Komentari korisnika: