Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Austrija namjerava nagraditi vozače električnih vozila Reviewed by Momizat on . Prema posljednjim informacijama austrijska vlada namjerava donijeti paket mjera s kojima će nagraditi vlasnike električnih vozila s ciljem poticanja kupnje i up Prema posljednjim informacijama austrijska vlada namjerava donijeti paket mjera s kojima će nagraditi vlasnike električnih vozila s ciljem poticanja kupnje i up Rating: 0

Austrija namjerava nagraditi vozače električnih vozila

Advertisement

Prema posljednjim informacijama austrijska vlada namjerava donijeti paket mjera s kojima će nagraditi vlasnike električnih vozila s ciljem poticanja kupnje i upotrebe ove vrste automobila.

Nissan_Leaf_2018

Primjerice, na određenim dionicama austrijskih autocesta se nakon što razina CO2 dosegne određenu razinu najveća dopuštena brzina sa 130 km/h spušta na 100 km/h. To ograničenje se ne bi odnosilo na električna vozila pa bi njihovim vozačima i dalje bilo dopušteno voziti brzinom do 130 km/h.

Nadalje, korisnicima električnih automobila će biti dopušteno parkiranje na određenim parkirnim mjestima na koja neće moći stati dizelski i benzinski automobili, a dopuštat će im se i vožnja prometnim trakama namijenjenim za vozila javnog prijevoza.

Uz ove moguće su i druge mjere s kojima se namjerava stimulirati kupnja električnih automobila, a za sada nije jasno hoće li se pojedine ili sve mjere odnositi i na hibridna vozila.

Izvor: autonet.hr

Komentari korisnika: