Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Bentley SUV biće prvi u nizu hibrida kompanije Reviewed by Momizat on . Da Bentley priprema svoj prvi SUV model, to znamo. Zapravo, reč je o prvom serijskom kako je već ranije po specijalnoj narudžbini proizvela nekoliko primeraka n Da Bentley priprema svoj prvi SUV model, to znamo. Zapravo, reč je o prvom serijskom kako je već ranije po specijalnoj narudžbini proizvela nekoliko primeraka n Rating: 0

Bentley SUV biće prvi u nizu hibrida kompanije

Advertisement

Da Bentley priprema svoj prvi SUV model, to znamo. Zapravo, reč je o prvom serijskom kako je već ranije po specijalnoj narudžbini proizvela nekoliko primeraka na tadašnjoj osnovi Range Rovera.

Bentley-EXP-9-F-13[3]

 

Međutim, to čak i njie najveća senzacija koja stiže iz britanske kompanije kako Bentley planira da upravo na osnovi SUV modela predstavi i prvi plug-in hibridni model. On stiže nekih godinu dana nakon konvencionlano pogonjene verzije a koja je opet na programu da se pojavi krajem 2015. godine i sa početkom prodaje godinu kasnije.

Hibridni SUV će, zavisno od tržišnog reagovanja na jedan ovakav model, biti prvi u nizu postojećih modela Bentley-ja koji će dobiti istovetnu tehnologiju, sa sve Mulsanne krstaricom na vrhu. Hibridni sistem biće poznat i preuzet iz aktuelnih Porsche modela, Panamere i Cayenna.

Bentley-EXP-9-F-15[3]

 

Rolf Freč, šef inženjeringa Bentley kompanije, otkriva da bi, pored hibridizacije prvog SUV-a, model mogao dobiti i dve dužine međuosovinskog rastojanja, ujedno i treći red sedišta u sklopu dužeg. Freč ne može da precizira kako se jedan takav model uklapa u Bentleyjevu filozofiju ali dodaje da je SUV segment potpuno nova teritorija po britanski brend i da još uvek uče o očekivanjima klijenata.

Međutim, uveren je da ne bi trebalo biti problema oko “prekvalifikacije” budućih kupaca kako je na istom projektu prethodno radio i u Porscheu kod nastajanja prvog SUV-a sportskog brenda, Cayenna.

Bentley-EXP-9-F-14[3]

 

Ono što još ostaje nepoznanica oko SUV-a jeste njegovo ime, specifikacije i sam izgled. Falcon je samo glasina i korišćeno je na eksperimentalnom konceptu EXP9 F. Od specifikacija se očekuje da model koristi turbo V8 i W12 agregate, kako kompanija ne odustaje od upotrebe potonjeg, dok sam dizajn pobuđuje najviše pažnje. Pogotovo nakon krajnje kontroverzno kreiranog koncepta, za koji iz kompanije navode da neće nalikovati na serijski model koji će biti isprepletan tradicionalnim Bentley stilskim detaljima.

Prvi SUV biće sklapan u Kru matičnim pogonima u Velikoj Britaniji i odlikovaće ga isti nivo ručne, završne obrade tradicionalnog načina izrade koji se primenjuje i na svim ostalim Bentley modelima.

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: