Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Bez kazne za Volkswagen u Njemačkoj Reviewed by Momizat on . Nemačko ministarstvo saobraćaja neće kazniti Volkswagen zbog višegodišnje manipulacije na testiranjima na izduvne gasove, uprkos poravnanju dogovorenom sa ameri Nemačko ministarstvo saobraćaja neće kazniti Volkswagen zbog višegodišnje manipulacije na testiranjima na izduvne gasove, uprkos poravnanju dogovorenom sa ameri Rating: 0

Bez kazne za Volkswagen u Njemačkoj

Advertisement

Nemačko ministarstvo saobraćaja neće kazniti Volkswagen zbog višegodišnje manipulacije na testiranjima na izduvne gasove, uprkos poravnanju dogovorenom sa američkim vlastima u vezi sa automobilima pogonjenim dizel motorima.

vw-sef

“Sada smo u situaciji u kojoj se od Volkswagena zahteva da vrati vozila u legalne okvire”, rekao je nemački ministar za saobraćaj, Aleksander Dobrint za Bloomberg. “To je u skladu sa nadoknađivanjem štete koja je učinjena.”

Ovaj potez nije popularan među potrošačima i političarima. “Neprihvatljivo je da vlada ne preduzme bilo kakve korake povodom dizel skandala i da praktično da “zeleno svetlo” za trikove i obmane”, rekao je Oliver Krišer, predstavnik Stranke zelenih u Bundestagu i čelnik istražnog komiteta parlamenta. “Treba da se objasni zašto kompanije u Nemačkoj ne plaćaju kazne. Nije u redu da se evropski vozači VW-a tretiraju lošije u odnosu na američke.”

VW će američkim vlasnicima vozila sa spornim TDI motorima isplaćivati do 10.000 doalra, kao deo poravnanja vrednog 15,3 mlijarde dolara.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: