Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

BMW 3 GT izlazi iz proizvodnje 2020. i neće biti zamjenjen Reviewed by Momizat on . BMW postavlja finalne finiše na svoju redizajniranu treću seriju automobila, ali poslednji navodi sugerišu da GT varijanta ove linije neće dočekati novu generac BMW postavlja finalne finiše na svoju redizajniranu treću seriju automobila, ali poslednji navodi sugerišu da GT varijanta ove linije neće dočekati novu generac Rating: 0

BMW 3 GT izlazi iz proizvodnje 2020. i neće biti zamjenjen

Advertisement

BMW postavlja finalne finiše na svoju redizajniranu treću seriju automobila, ali poslednji navodi sugerišu da GT varijanta ove linije neće dočekati novu generaciju…

bmw

Citirajući neimenovane izvore, BMW Blog je naglasio da će neobično stilizovani kompakt biti izbačen iz proizvodnje čim trenutna linija završi svoj životni vek 2020. godine. Ništa za sada nije zvanično, ali publikacija tvrdi da poslednji izveštaji potpuno podležu ranijim glasinama koje su sugerisale da će 3-Series GT i 4-Series Gran Coupe biti spojeni u jedan model.

U ovom slučaju sve ćemo uzeti sa određenom dozom rezerve, ali veoma je moguće da prodaja 3-Series GT modela nijkada nije ispunila sva očekivanja. BMW ne iznosi bilo kakve cifre individualnih varijanti modela, ali kada je kompanija predstavila 3-Series GT pre dve godine, tvrdilo se da su njegova najveća tržišta kinesko, nemačko, zatim američko. Bavarci su takođe izjavili da je većina kupaca potpuno nova za njih.

Naravno, dosta stvari se dogodilo od kada je ova linija ugledala svetlost dana pre pet godina. Zahtevi za krosoverima su nikada veći, a ovo je posebno simptomatičan trend na tržištima kao što su kinesko i američko.

Imajući u vidu ovu promenu kupovnih preferenci, kompaniji BMW je omogućeno da odluči kako zahtevi za drugom generacijom GT varijanti treće serije nisu dovoljno visoki. Kompanija je takođe zaključila da su masivne 3 i 4 Series postavke, koje uključuju sedan, karavan, kupe, kabriolet, lifbek i hečbek varijacije, jednostavno neodržive.

Čak i kada 3-Series GT serija bude prekinula svoju proizvodnju, kupci će i dalje moći da kupe 3-Series Touring. Ovaj karavan je svakako daleko bolji i praktičniji od ostatka, posebno iz razloga što poseduje prtljažni prostor veličine 1.741,4 litra. Štaviše, ovaj karavan je nešto jeftiniji na pojedinim tržištima od 3-Series GT modela.

Izvor: autoexclusive.rs

Komentari korisnika: