Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

BMW je konačno otkrio dodatne informacije o modelu i8 Reviewed by Momizat on . Nakon što se tokom protekle godine često mogao vidjeti na špijunskim fotografijama i posle većeg broja pojavljivanja na sajmovima širom sveta, u konceptnoj form Nakon što se tokom protekle godine često mogao vidjeti na špijunskim fotografijama i posle većeg broja pojavljivanja na sajmovima širom sveta, u konceptnoj form Rating: 0

BMW je konačno otkrio dodatne informacije o modelu i8

Advertisement

Nakon što se tokom protekle godine često mogao vidjeti na špijunskim fotografijama i posle većeg broja pojavljivanja na sajmovima širom sveta, u konceptnoj formi, BMW je konačno otkrio dodatne informacije o modelu i8.

Reč je o revolucionatnom sportskom automobilu bavarskog proizvošađa, koji dolazi u hibridnoj konfiguraciji, a konvencionalnom motoru sa unutrašnjim sagorevanjem društvo prave i dva električna agregata.
Što se tradicionalnog agregata tiče, to je središnje pozicionirani 1,5-litarski trocilindarski motor sa turbo kompresorom, kao i impresivnih 231 KS i 321 Nm obrtnoh momenta, koji se šalju na točkove zadnje osovine.

U BMW-u nisu u potpunosti bili zadovoljni ovim brojkama, pa su dodali i dva pomenuta električna motora koji ukupno proizvode 131 KS i 250 Nm obrtnog momenta. Kada se podvuče crta, BMW i8 može da se pohvali sa 362 KS i 571 Nm obrtnog momenta. To je dovoljno da do “stotke” ubrza za 4,5 sekunde uz maksimalnu brzinu od 250 km/h.

BMW nije fokusirao svu energiju na pogonski sklop, već je posvetio pažnju smanjenju težine. Taj cilj je postignut korišćenjem ugljeničnih vlakana, a zahvaljujući fantastičnim BMW-ovim inžinjerima, automobil ima raspodelu težine od savršenih 50:50.
MW i8 će se pojaviti na predstojećem sajmu automobila u Frankfurtu, ali obučen u svoje kamuflažno “odelo”. Prva prilika da ga vidimo bez ičega na sebi biće u prvim mesecima naredne godine.

Komentari korisnika: