Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

BMW je najveći izvoznik automobila u SAD po vrijednosti već petu godinu zaredom Reviewed by Momizat on . Nemački proizvođač automobila BMW saopštio je da je najveći izvoznik automobila u SAD po vrednosti već petu godinu zaredom. Sa izvozom od preko 8,4 milijarde do Nemački proizvođač automobila BMW saopštio je da je najveći izvoznik automobila u SAD po vrednosti već petu godinu zaredom. Sa izvozom od preko 8,4 milijarde do Rating: 0

BMW je najveći izvoznik automobila u SAD po vrijednosti već petu godinu zaredom

Advertisement

Nemački proizvođač automobila BMW saopštio je da je najveći izvoznik automobila u SAD po vrednosti već petu godinu zaredom. Sa izvozom od preko 8,4 milijarde dolara u 2018. godini.

bmw x7 333

Kompanija je saopštila da je izvezla 234.689 vozila iz svoje fabrike Spartanburg u Južnoj Karolini tokom 2018. godine.

“Uprkos neprestanoj neizvesnosti u vezi sa trgovinom i taksama, fabrika Spartanburg i dalje pozitivno doprinosi trgovinskom bilansu SAD”, rekao je Knut Flor, predsednik i izvršni direktor kompanije BMW.

Izveštaj o izvozu dolazi u vreme kada je američki predsednik Donald Tramp zapretio da će nametnuti takse na uvoz automobila u auto-delova do 25 odsto. Proizvođači automobila, međutim, upozoravaju da bi se takvom taksom na uvezene automobile i delove dodavale hiljade dolara za troškove vozila i potencijalno uništila američka ekonomija, jer su auto-kompanije smanjile broj radnih mesta kako bi zadržale profit.

“Izuzetno partnerstvo između BMW-a i Južne Karoline i dalje napreduje, a to se vidi i iz činjenice da naša država ostaje lider u izvozu završenih putničkih vozila”, rekao je Bobi Hit, ministar trgovine Južne Karoline.

Izvor: B92.net

Komentari korisnika: