Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

BMW neće razviti autonomni automobil bez upravljača i pedala Reviewed by Momizat on . Iz BMW-a je stigla potvrda kako ovaj Njemački proizvođač za sada nema nikakvu namjeru razviti autonomno pokretno vozilo bez upravljača i pedala, odnosno automob Iz BMW-a je stigla potvrda kako ovaj Njemački proizvođač za sada nema nikakvu namjeru razviti autonomno pokretno vozilo bez upravljača i pedala, odnosno automob Rating: 0

BMW neće razviti autonomni automobil bez upravljača i pedala

Advertisement

Iz BMW-a je stigla potvrda kako ovaj Njemački proizvođač za sada nema nikakvu namjeru razviti autonomno pokretno vozilo bez upravljača i pedala, odnosno automobil kojim vozač ne bi mogao u potpunost preuzeti upravljanje ukoliko to poželi.

BMW_autonomno_upravljanje

Ova vijest dolazi od strane BMW-ovog glasnogovornika koji kaže ako će BMW ostati proizvođač automobila orijentiranih prvenstveno na vozača i njegov užitak za upravljačem. Kao dobar primjer BMW-ove vizije automobila budućnosti navodi se studija Vision Next 100 koja je unatoč sustavu autonomnog upravljanja i futurističkom dizajnu imala upravljač i pedale.

BMW planira treću razinu autonomnog upravljanja uvesti upotrebu u narednih nekoliko godina, a tada će vozilo moći samo upravljati sobom na duljim relacijama. U slučaju potrebe će vozača na vrijeme upozoriti da je vrijeme da preuzme upravljanje, a ukoliko se to ne dogodi vozilo će biti sposobno sigurno se zaustaviti.

Četvrta razina će biti dovoljno napredna da vozač za vrijeme vožnje može i odspavati, no u BMW-u navode da će vozač i tada biti dužan u određenim situacijama preuzeti upravljanje. U konačnici peta razina sustava autonomnog upravljanja će omogućiti vozilo da samo upravlja u svim prometnim situacijama u kojima se nađe. Drugim riječima, vozač će moći postati putnik.

U BMW-u trenutno predviđaju da će sustave pete razine upravljanja testirati u gradovima tijekom 2020, no sadašnja predviđanja kažu da bi ova tehnologija trebala postati mainstream do 2030.

Izvor: autonet.hr

Komentari korisnika: