Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

BMW planira elektrifikaciju M modela Reviewed by Momizat on . Mercedes-AMG je već započeo s elektrifikacijom svoje ponude, a na potez planira i BMW sa svojim M modelima. Točnije, BMW planira elektrificirati svoju cjelokupn Mercedes-AMG je već započeo s elektrifikacijom svoje ponude, a na potez planira i BMW sa svojim M modelima. Točnije, BMW planira elektrificirati svoju cjelokupn Rating: 0

BMW planira elektrifikaciju M modela

Advertisement

Mercedes-AMG je već započeo s elektrifikacijom svoje ponude, a na potez planira i BMW sa svojim M modelima. Točnije, BMW planira elektrificirati svoju cjelokupnu M ponudu do 2030.

bmw

Potvrdio je to šef M odjela Frank Van Meel rekavši kako će elektrifikacija ovog dijela BMW-ove ponude biti dovršena do kraja sljedećeg desetljeća. Dodao je i kako će postupak ići “korak po korak”, a glavno je pitanje kada povući takav potez za svaki odnosni model.

Dakle, elektrifikacija M modela je samo pitanje vremena u smislu zadovoljavanja želja kupaca te ugradnje tehnologije koja će biti komplementarna sa sportskim duhom ovih vozila, odnosno koja će biti lakša i sl. s obzirom da je masa jedno od glavnih pitanja svakog sportskog automobila.

U BMW-u ne smatraju da bi elektrifikacija pogonskih sklopova trebala predstavljati problem kupcima ukoliko se primjerice i budući M3 “vozi kao M3.” Drugim riječima, van Meel kaže da “nije toliko do tehnologije, više je do filozofije.”

Izvor: autonet.hr

Komentari korisnika: