Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

BMW predstavio M4 coupe koncept Reviewed by Momizat on . Prve slike konceptnog BMW-a M4 koji je uživo prikazan na kalifornijskom Monterey Car Show-u. Služi kao najava za produkcijsku verziju koja će se pojaviti početk Prve slike konceptnog BMW-a M4 koji je uživo prikazan na kalifornijskom Monterey Car Show-u. Služi kao najava za produkcijsku verziju koja će se pojaviti početk Rating: 0

BMW predstavio M4 coupe koncept

Advertisement

Prve slike konceptnog BMW-a M4 koji je uživo prikazan na kalifornijskom Monterey Car Show-u. Služi kao najava za produkcijsku verziju koja će se pojaviti početkom naredne godine. Međutim, nemoj te da vas to zavara, ovaj koncept je 99% spreman za proizvodnje.

Zvaničnici BMW-a su ga nazvali “stilskom vježbom” tako da još uvijek nema obavijesti o tehničkim karakteristikama, ali i ove slike su za početak dovoljne. Odlikuje ga agresivan dizajn sa istaknutim prednjim branikom, velikim usisnicima zraka, ispupčenjem na haubi, otvorima za zrak na boku, stražnjim spojlerom i 20-inčnim felgama. Posebno upečatljivost mu daje Aurum Dust boja sa kojom je ovaj primjerak ofarban. Mnogi dijelovi su napravljeni od plastike pojačane ugljičnim vlaknima, kao što je prednji spliter, stražnji difuzor i krov. Upravo zahvaljujući obilnom korištenju lakih materijala, M4 će biti 80-100kg lakši od E92 M3 coupea kojeg zamjenjuje.

ako službene potvrde o pogonu još nema, kao što smo nedavno pisali pod haubom će biti 3.0-litarski twin-turbo koji će razvijati oko 450KS i 550Nm, a ubrzanje od 0-100 bi trebalo iznositi 4.2 sekunde.

Šef BMW-ovog M GmbH odjela Friedrich Nitschke izjavio je da “BMW M4 coupe koncept odražava BMW M filozofiju u idealnoj formi. On kombinira sportske gene i neograničenu svakodnevnu iskoristivost.” Također je dodao “da je M3 kroz četiri generacije prenosio auto utrke na cestu, a M4 dosljedno nastavlja slijediti tu filozofiju.”

Za narednu godinu BMW planira predstaviti tri serijska M modela. To su M4 coupe, M3 sedan i M4 kabriolet. Prva dva će debitovati na Sajmu automobila u Detroitu početkom godine, dok kabriolet stiže nešto kasnije.

Komentari korisnika: