Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

PRIMJER BEZBJEDNOSTI: Vozač izašao nepovrijeđen iz uništene Toyota MR2! Reviewed by Momizat on . Iako se nešto stariji automobili, naročito kabrioleti ili roadsteri, ne mogu pohvaliti uzornom bezbednošću u slučaju sudara, ova Toyota MR2 pokazala je da ima i Iako se nešto stariji automobili, naročito kabrioleti ili roadsteri, ne mogu pohvaliti uzornom bezbednošću u slučaju sudara, ova Toyota MR2 pokazala je da ima i Rating: 0

PRIMJER BEZBJEDNOSTI: Vozač izašao nepovrijeđen iz uništene Toyota MR2!

Advertisement

Iako se nešto stariji automobili, naročito kabrioleti ili roadsteri, ne mogu pohvaliti uzornom bezbednošću u slučaju sudara, ova Toyota MR2 pokazala je da ima i svetlih primera!

udes (1)

Većina je upoznata sa činjenicom da su nešto stariji automobili, od pre 15-20 godina, uglavnom daleko slabiji po pitanju zaštite putnika od modernih vozila. Po koji vazdušni jastuk (ako ih uopšte i poseduju) i tada dostupna rešenja o zaštiti svakako da su daleko od onoga što danas imamo priliku da vozimo.

udes (2)

Ipak, postoje i svetli primeri, kao što je ova Toyota MR2, tip vozila koji je po pravilu još problematičniji kada je u pitanju bezbednost putnika. Ovaj automobila je “završio karijeru” u teškoj saobraćajnoj nezgodi u kojoj je vozač morao da izbegne kamion koji ga je “isekao”, te zatim izgubio kontrolu i podleteo pod drugi kamion.

udes (3)

udes (4)

Vlasnik se jedva izvukao iz Toyote, jer je ostao zaglavljen ispod instrument table i volana, ali ono što je bitno, prošao je gotovo bez ogrebotine! Kao što vidite, MR2 je praktično uništen, ostao je prepoznatljiv samo zadnji deo vozila, ali je konstrukcija kabinskog prostora odradila svoj posao na najbolji mogući način.

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: