Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Borgward se vraća u Bremen Reviewed by Momizat on . Obnovljena nemačka kompanija Borgward vreća se u Bremen. U ovom gradu je Borgward od svog osnivanja pa sve do kontroverznog gašenja 1961. imao fabriku, pa čak i Obnovljena nemačka kompanija Borgward vreća se u Bremen. U ovom gradu je Borgward od svog osnivanja pa sve do kontroverznog gašenja 1961. imao fabriku, pa čak i Rating: 0

Borgward se vraća u Bremen

Advertisement

Obnovljena nemačka kompanija Borgward vreća se u Bremen. U ovom gradu je Borgward od svog osnivanja pa sve do kontroverznog gašenja 1961. imao fabriku, pa čak i u jednom trenutku bio treći po veličini proizvođač autombolia u Nemačkoj.

borgwarg

Predstavnici Borgwarda potpisali su memorandum sa Kargo Distibutivnim centrom o zakupu 140,000 kvadaratnih metara prostora, radi izgradnje proizvodne hale. Građevinski radovi treba da krenu početkom 2018. U prvoj fazi planiran je pogon za sklapanje 50.000 vozila godišnje. U prvoj fazi u Bremenu će se proizvoditi električna i plug in hibridna vozila. Iako su modeli BX5 , BX6 TS , BX7 i BX7 TS, još uvek u fazi predprodukcionih prototipova, očekuje se da će se deo proizvodnje odvijati u Kini gde će se i proizvoditi komponente za kasnije sklapanje u Nemačkoj. Sa očekivanim porastom tražnje, predviđa se se proširivnje kapaciteta i postavljanje mašina za sve faze proizvodnje.

Iako iz Borgwarda poručuju da je reč o sistematskom povratku na Evropsko tržište, oni koji su bili na štandu Borgwarda u Frankfurtu 2015. sećaju se drugačijih najava. Tad je rečeno da će proizvodnja u Kini krenuti 2016. a prodaja u Evropi tokom 2017.

Kako god bilo, kompanija Borgwardje šezdesetih teško stradala upravo zbog orkestriranog medijskog napada, tako da im ovom prilikom, novinari “Vrelih Guma” žele puno uspeha.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: