Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Bruxelles treba odlučiti kojim jezikom će umreženi auti ‘pričati’ Reviewed by Momizat on . Svima je jasno kako je budućnost u povezivosti i umreženim automobilima koji će između sebe i između mreže komunicirati u realnom vremenu. Kako se ne bi ponovil Svima je jasno kako je budućnost u povezivosti i umreženim automobilima koji će između sebe i između mreže komunicirati u realnom vremenu. Kako se ne bi ponovil Rating: 0

Bruxelles treba odlučiti kojim jezikom će umreženi auti ‘pričati’

Advertisement

Svima je jasno kako je budućnost u povezivosti i umreženim automobilima koji će između sebe i između mreže komunicirati u realnom vremenu.

auto-komunikacija

Kako se ne bi ponovile učestale greške iz prošlosti i kako ne bi nastalo više paralelnih, ali nekompatibilnih sustava, konačno se krenulo s pravim potezima na tom području. Tako su proizvođači automobila BMW i Daimler zajedno sa telekomunikacijskim divom Deutsche Telekom i proizvođačem opreme za mobilne mreže Ericsson odlučili pozvati Europsku uniju da podupre tehnologiju za umrežene automobile koja će potaknuti širenje nove generacije 5G mobilnih mreža u Europi.

Ove četiri tvrtke od Europske unije traže da se dogovore i usvoje standardi i tehnologija C-V2X koja automobilima omogućuje komuniciranje s drugim umreženim uređajima putem mobilnih mreža. Oni tvrde kako je to bolje rješenje od rješenja ITS-G5 baziranog na wi-fiju. Da ne bi bilo zabune, ITS-G5 u imenu ima oznaku G5, ali kao takva ne koristi tehnologiju mreža nove generacije 5G i nema kompatibilnosti s 5G mrežom.

Zagovornici uvođenja sustava C-V2X u Europi kao obaveznog ukazuju kako su ovaj sustav već prihvatile Kina i SAD.

Izvor: automania.hr

Komentari korisnika: