Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Cadillac objavio nove informacije za četvrtu generaciju Escaladea Reviewed by Momizat on . Cadillac je objavio nove informacije za četvrtu generaciju mamutskog SUV-a Escalade čija prodaja kreće narednog proljeća. Podsjećanja radi, novi Escalade je pre Cadillac je objavio nove informacije za četvrtu generaciju mamutskog SUV-a Escalade čija prodaja kreće narednog proljeća. Podsjećanja radi, novi Escalade je pre Rating: 0

Cadillac objavio nove informacije za četvrtu generaciju Escaladea

Advertisement

Cadillac je objavio nove informacije za četvrtu generaciju mamutskog SUV-a Escalade čija prodaja kreće narednog proljeća. Podsjećanja radi, novi Escalade je predstavljen početkom oktobra, a prema riječima Cadillaca radi se o vjerovatno najluksuznijem SUV-u na planeti. U ponudi će biti tri paketa opreme, sedam boja eksterijera i tri boje enterijera. Escalade već u startu dolazi sa LED svjetlima, kamerom za vožnju unazad, Magnetic Ride Control ovjesom, Park Assist sistemom, daljinskim upravljanjem otvaranja petih vrata i sistemom pokretanja motora, a da vozač pri tome nije u autu (kako bi se npr. za vrijeme hladnih dana vozilo unaprijed zagrijalo).

escalade-1

 

Enterijer je standardno opremljen kožnim presvlakama, sjedišta imaju opciju grijanja i hlađenja, a tu su još i kožni volan, 12.3-inčna digitalna instrument tabla, CUE multimedijalni sistem i Bose audio sistem.

Naredni Luxury paket na sve ovo dodaje IntelliBeam prednja svjetla, panoramski krov, 22-inčne felge, head-up display u boji, električno pokretanje i sklapanje zadnjih sjedišta te sigurnosni paket Driver Awareness koji uključuje Safety Alert sjedišta (vibracijama upozoravaju vozača na potencijalnu opasnost), Lane Departure Warning (upozorava vozača ako napusti svoju traku) i Forward Collision Alert (pomoću radara prepoznaje prepreku na cesti, nakon čega upozorava vozača i automatski zaustavlja vozilo).

Top izvedba je opremljena sa Premium paketom i donosi osvijetljene ručke na vratima, poseban multimedijalni sistem za putnike na zadnjim sjedištima, adaptivni tempomat i nove sigurnosne sisteme.

Bez obzira na to koji se paket opreme odabere, pod haubom se nalazi 6.2-litarski V8 sa 420KS i 623Nm obrtnog momenta koje šalje na zadnji ili opcijski 4×4 pogon pomoću 6-stepenog automatskog mjenjača.

Foto:

escalade-2

 

escalade-3

 

escalade-5

 

escalade-6

 

escalade-7

 

escalade-8

 

 

escalade-12

 

escalade-11

 

escalade-9

 

Izvor: www.novavozila.ba

Komentari korisnika: