Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Cadillac predstavio konceptni Elmiraj (foto/video) Reviewed by Momizat on . Prošlo je dosta vremena od kada je Cadillac imao u ponudi velikog coupea, a sada su konceptom Elmiraj prikazali kako bi mogao izgledat jedan takav ako ga odluče Prošlo je dosta vremena od kada je Cadillac imao u ponudi velikog coupea, a sada su konceptom Elmiraj prikazali kako bi mogao izgledat jedan takav ako ga odluče Rating: 0

Cadillac predstavio konceptni Elmiraj (foto/video)

Advertisement

Prošlo je dosta vremena od kada je Cadillac imao u ponudi velikog coupea, a sada su konceptom Elmiraj prikazali kako bi mogao izgledat jedan takav ako ga odluče napraviti. Dizajneri su inspiraciju za njegov dizajn crpili od legendarnog Eldorada iz 1967.godine, kao i koncepta Ciel.

Ako ćemo sudit prema ovim slikama, onda nam samo ostaje da se nadamo kako će čelnici te kompanije na kraju dati zeleno svjetlo za proizvodnju, jer subjektivno gledajući, radi se o prekrasnom coupeu koji bi mogao mnogo prašine napraviti.Ono sto ističe ovaj koncept jesu velike prednje maske,istaknuta hauba, vertikalna prednjih i stražnjih svjetlosnih grupa, keramičkih kočnica, 22-inčnih felgi… Cadillac ga nije bez razloga nazvao njihovom vizijom luksuzne vožnje. Dimenzije su prave američke, pa tako Elmiraj u dužinu mjeri čak 5207mm, širok je 1930mm, i visok 1397mm. Na vagu donosi 1814kg. U svakom slučaju i ako ne ode u proizvodnju, ideje sa ovog koncepta će biti upotrebljene za njihov nadolazeći sedan, sa kojim će Cadillac napasti S-klasu.


Futuristička kabina je opremljena high-performance sjedištima, presvlakama od devine kože i palisanderom (Brasilian Rosewood, specijalnim drvetom) koji je ručno izrezan u tri dimenzije. Tu su još i velika centralna konzola sa sklopivim 10-inčnim ekranom čijim se informacijama upravlja pomoću kontrolera koji je dizajniran kao kompjuterski miš, dok je iza upravljača smještena high-tech instrument tabla.


Pod haubom se nalazi 4.5-litarski twin-turbo V8 sa 500KS i 678Nm obrtnog momenta. U Cadillacu su izjavili da Elmiraj koristi platformu i neke druge tehničke komponente koje su namijenjene za već spomenuti luksuzni sedan, čiji se dolazak na tržište očekuje oko 2016-2017 godine.

Ispod možete pogledati video Cadillaca Elimiraj-a:

Komentari korisnika: