Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Čelnici Volkswagen grupacije misle da bi Seat mogao biti pravi rival kompaniji Alfa Romeo! Reviewed by Momizat on . Jedan pogled na game kompanija Škoda i Seat je dovoljan da shvatimo da dosta njihovih modela prave konkurenciju jedan drugom. Volkswagen grupacija, vlasnik oba Jedan pogled na game kompanija Škoda i Seat je dovoljan da shvatimo da dosta njihovih modela prave konkurenciju jedan drugom. Volkswagen grupacija, vlasnik oba Rating: 0

Čelnici Volkswagen grupacije misle da bi Seat mogao biti pravi rival kompaniji Alfa Romeo!

Advertisement

Jedan pogled na game kompanija Škoda i Seat je dovoljan da shvatimo da dosta njihovih modela prave konkurenciju jedan drugom. Volkswagen grupacija, vlasnik oba brenda, već neko vreme pokušava da kreira stratergiju koja bi taj problem rešila.

Seat (1)

Najlogičniji potez bi bio to da automobili Seat-a postanu sportska alternativa ekonomičnim modelima kompanije Škoda. To je nešto što je aktuelni izvršni direktor španskog brenda, i nekadašnji izvršni direktor kompanije Alfa Romeo, Luka De Mejo, već započeo kada je lansirao brend Cupra kao samostalni brend koji proizvodi performantne automobile. Ali to nije sve.

Neko se možda seća da je bivši predsednik Volkswagen grupacije Ferninad Pijeh. želeo da Seat postane brend koji će biti pandan kompaniji Alfa Romeo, nakon što je nekoliko puta pokušao da kupi italijanski brend od FCA grupacije, i nakon što ga je isto toliko puta pokojni Serđio Markione odbijao.

Međutim, kako se sada ispostavlja, taj plan Pijeha je ponovo postao aktuelan. Naime, nemački gigant veruje da je španski brend sada u stanju da se takmiči sa modelima kompanije Alfa Romeo na tlu “starog kontinenta”.

Naime, novi izvršni direktor Volkswagen grupacije, Herbert Dajs, smatra da Seat sada može privući mlade kupce koji ne pamte “dane slave” kompanije Alfa Romeo. “Za ljude naših (mojih) godina, Alfa Romeo je fenomenalan brend, ali od kako znam za sebe, on ide silaznom putanjom”, naveo je Dajs. “Pitajte nekog dvadesetpetotogodišnjaka za Alfu, i on će biti potpuno izgubljen, jer nema ideju o tome šta je taj brend nekada predstavljao”, dodao je on.

Da li bi to moglo biti dovoljno da Seat postane popularniji brend na evropskom tržištu od italijanskog brenda koji se i sam trenutno nalazi u fazi “rekonstrukcije”, koja je otpočela predstavljanjem modela Giulia i Stelvio?

Na to pitanje neko bi odrično odgovorio, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da Seat nema verne ljubitelje, a ni privlačan italijanski dizajn kao Alfa.

Seat (2)

Međutim, s druge strane, kako Dajs smatra, ciljna grupa koju bi činili mladi ljudi i činjenica da je Seat među njima poznatiji od Alfa Romeo (Dajsove reči, ne naše), bi mogla dovesti do toga da španski brend učvrsti svoju poziciju kao brend koji proizvodi “sveže, sportske poželjne i emocionalne automobile”.

Prema tome, nakon kompanije Hyundai, čiji predstavnici žele da automobili njihvog brenda budu atraktivniji od modela kompanije Alfa Romeo, i Volkswagen je italijanski brend “uzeo na zub”.

U svakom slučaju, za Alfa Romeo je sigurno lep osećaj videti da i sa relativno malim brojem modela predstavlja cilj do kog konkurenti žele da stignu.

Šta vi mislite, da li Seat ima potencijal da prevaziđe italijanski brend?

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: