Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Daimler će do 2030. kupiti baterija u vrijednosti 20 milijardi Eura Reviewed by Momizat on . Daimler je službeno potvrdio kako će do 2030. kupiti baterije za svoja električna i hibridna vozila u vrijednosti 20 milijardi Eura. Nijemci za sada nisu otkriv Daimler je službeno potvrdio kako će do 2030. kupiti baterije za svoja električna i hibridna vozila u vrijednosti 20 milijardi Eura. Nijemci za sada nisu otkriv Rating: 0

Daimler će do 2030. kupiti baterija u vrijednosti 20 milijardi Eura

Advertisement

Daimler je službeno potvrdio kako će do 2030. kupiti baterije za svoja električna i hibridna vozila u vrijednosti 20 milijardi Eura. Nijemci za sada nisu otkrivali tko su im dobavljači, no otprije je poznato kako imaju potpisane ugovore sa tvrtkama SK Innovation, LG Chem i CATL.

Mercedes-Benz_EQ

Nadalje, iz Daimlera je potvrđeno kako su već sada u fazi ulaganja preko milijun Eura u razvoj globalne mreže tvornica novih baterija. Naime, Daimler za sada planira imati osam tvornica baterija na tri kontinenta.

Sve ovo je kako bi se osigurale baterije za značajno proširenje elektrificirane ponude. Točnije, Daimler do 2022. planira u ponudi širom svijeta imati 130 elektrificiranih izvedbi mercedesovih vozila, a uz to tu su i električni autobusi, kamioni i laka komercijalna vozila.

Prva daimlerova tvornica u njemačkom Kamenzu već proizvodi baterija, a druga će s radom započeti početkom sljedeće godine. Nadalje, dvije tvornice će biti otvorene u Stuttgartu, a ostale će se nalaziti u Kini, Tajlandu i SAD-u.

Na kraju dodajmo kako Mercedes do 2022. ponuditi elektrificirane izvedbe svih svojih modela, od malenih Smartova do svojih velikih SUV-ova. Radit će se o blagim hibridima, plug-in hibridima te više od 10 u potpunosti električnih modela od kojih će većina biti baterijska vozila, no u ponudi će se naći i automobili s gorivim ćelijama.

Izvor: autonet.hr

Komentari korisnika: