Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Daimler postao najveći proizvođač luksuznih automobila na svijetu Reviewed by Momizat on . Glavni izvršni direktor tvrtke Dieter Zetsche rekao je kako je ovaj cilj postignut čak četiri godine prije nego što je planirano, unatoč skepsi mnogih poznavate Glavni izvršni direktor tvrtke Dieter Zetsche rekao je kako je ovaj cilj postignut čak četiri godine prije nego što je planirano, unatoč skepsi mnogih poznavate Rating: 0

Daimler postao najveći proizvođač luksuznih automobila na svijetu

Advertisement

Glavni izvršni direktor tvrtke Dieter Zetsche rekao je kako je ovaj cilj postignut čak četiri godine prije nego što je planirano, unatoč skepsi mnogih poznavatelja automobilske industrije.

dieter zetsche daimler

Njemački Daimler, vlasnik Mercedes-Benza, završit će ovu godinu kao najveći i najprofitabilniji proizvođač premium automobila na svijetu, i to četiri godine prije nego što se planiralo, kazao je za Reuters izvršni direktor Daimlera Dieter Zetsche.

“Postići ćemo to ove godine, četiri godine prije nego što smo planirali”, kazao je u četvrtak Zetsche tijekom ekonomske konferencije u Frankfurtu, istaknuvši kako je cilj kompanije bio da 2020. godine postanu najveći svjetski proizvođač vozila iz premium segmenta.

Podsjetio je da je taj cilj, koji je u početku izazvao dosta skepse i podsmijeha, najavljen 2011. godine.

Daimlerov brend Mercedes-Benz ove će godine prodati više od dva milijuna automobila, te će po prodaji prestići druga dva njemačka konkurenta na tržištu luksuznih vozila – Audi i BMW.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: