Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Daimleru naloženo povlačenje 774.000 Mercedesa Reviewed by Momizat on . Njemačko ministarstvo prometa i veza naložilo je Daimleru povlačenje 774.000 Mercedesovih vozila diljem Europe nakon što je ustanovljeno da se njihove pogonske Njemačko ministarstvo prometa i veza naložilo je Daimleru povlačenje 774.000 Mercedesovih vozila diljem Europe nakon što je ustanovljeno da se njihove pogonske Rating: 0

Daimleru naloženo povlačenje 774.000 Mercedesa

Advertisement

Njemačko ministarstvo prometa i veza naložilo je Daimleru povlačenje 774.000 Mercedesovih vozila diljem Europe nakon što je ustanovljeno da se njihove pogonske jedinice koriste nedopuštenim softverom čiji je cilj manipuliranje emisijom ispušnih plinova

mercedes

Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) obrazložio je kako se povlačenje odnosi na određene dizelske modele Vita, C-klase i GLC-a.

Navodno su u pitanju modeli Vito 119 CDI, C 220d i GLC 220d.

Nije poznato o kojim godištima automobila je riječ, no servisna akcija, čini se, uključivat će i modele koji zadovoljavaju norme Euro 6.

Autocar piše kako razlog povlačenja leži u programima koji, nakon određenog vremena, šalju motoru informaciju da u sustav ubrizgava manje tekućine Ad Blue, što umanjuje efektnost SCR filtera i rezultira znatno višim emisijama dušikovih oksida nego što je dopušteno.

U Daimleru su rekli da surađuju s vlastima, no kako ne smatraju da su prekršili zakon. Njemačka kompanija već je povukla 3 milijuna vozila prošle godine.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: