Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Dizajnirao je Lamborghinijeve zvijeri, a sada će osmišljavati korejske aute Reviewed by Momizat on . Luc Donckerwolke je postao prvi čovjek dizajna korejskog koncerna. Slavni belgijski dizajner s prvim danom studenog na poziciji voditelja dizajna mijenja Petera Luc Donckerwolke je postao prvi čovjek dizajna korejskog koncerna. Slavni belgijski dizajner s prvim danom studenog na poziciji voditelja dizajna mijenja Petera Rating: 0

Dizajnirao je Lamborghinijeve zvijeri, a sada će osmišljavati korejske aute

Advertisement

Luc Donckerwolke je postao prvi čovjek dizajna korejskog koncerna.

Lamborghini-Murcielago-1200

Slavni belgijski dizajner s prvim danom studenog na poziciji voditelja dizajna mijenja Petera Schreyera, što u prijevodu znači da će nadgledati dizajn za Hyundai, Kiju i Genesis. Schreyer će pak ostati prisutan, ali samo u svojstvu konzultanta.

Iza Donckerwolkea je doista impresivna karijera, pretežno u krugu VW koncerna. Godine 1992. dolazi u Volkswagen, a prvi značajni angažman bio mu je od 1994. do 1996. godine u Škodi pri osmišljavanju prve generacije Fabije i Octavije. Iz Škode dolazi u Audi, a potom 1998. godine stiže na čelo (dizajna) Lamborghinija. A tu je uz Murcielago i Gallardo s Walterom da Silvom osmislio konceptnu Miuru. Godine 2005. godine prelazi u SEAT, gdje je osmislio najuspješniji španjolski model u novijoj povijesti, prethodnu generaciju Ibize. Konačno 2012. godine stiže u Bentley gdje se zadržao sve do 2015. godine, kada je prešao u Hyundai.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: