Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Dva autogiganta odlučila su se rastati Reviewed by Momizat on . Sukladno ranijim najavama, Toyota i PSA su objavili kako će prestati surađivati na proizvodnji gradskog modela. 19 godina nakon osnivanja TPCA ili dulje Toyota Sukladno ranijim najavama, Toyota i PSA su objavili kako će prestati surađivati na proizvodnji gradskog modela. 19 godina nakon osnivanja TPCA ili dulje Toyota Rating: 0

Dva autogiganta odlučila su se rastati

Advertisement

Sukladno ranijim najavama, Toyota i PSA su objavili kako će prestati surađivati na proizvodnji gradskog modela.

TPCAAygo1200

19 godina nakon osnivanja TPCA ili dulje Toyota Peugeot Citroën Automobile i otvaranja tvornice u češkom Kolinu, prestat će suradnja dvaju giganata na proizvodnji gradskog minija Aygo/C1/108. Tako će 2021. tvornica s preko 3000 radnika prijeći u vlasništvo Toyote, a dobra je vijest da će nastaviti proizvoditi i minije s francuskim potpisom, C1 i 108.

S druge strane, PSA koncern i Toyota će nastaviti surađivati na drugim poljima. Tako će od iduće godine Francuzi za Toyotu proizvoditi dostavni model C segmenta, a to u prijevodu znači da će osnova biti identična modelima Berlingo/Partner/Combo. Time će se proširiti suradnja iz 2012., kada je PSA počeo proizvoditi Toyotu Proace.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: