Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Europljani i dalje najviše kupuju gradska i kompaktna vozila Reviewed by Momizat on . Konačno su podvučene crte i pobrojani automobili koji su prodani tijekom 2017. u većini država Europe, pa donosimo preglede najprodavanijih modela. Lani je u Eu Konačno su podvučene crte i pobrojani automobili koji su prodani tijekom 2017. u većini država Europe, pa donosimo preglede najprodavanijih modela. Lani je u Eu Rating: 0

Europljani i dalje najviše kupuju gradska i kompaktna vozila

Advertisement

Konačno su podvučene crte i pobrojani automobili koji su prodani tijekom 2017. u većini država Europe, pa donosimo preglede najprodavanijih modela.

Sto-su-Europljani-kupovali

Lani je u Europi prodano 15.631.678 novih automobila, a najprodavanija marka, Volkswagen, je sama uspjela prodati 3.717.566 novih automobila, a najprodavaniji model je Golf (445.206 kom). No vidjet ćete da ima mnogo država sa zanimljivom listom tri najprodavanija modela.

Britancima je Ford i dalje broj 1, tako da je najprodavaniji model Fiesta, slijedi Golf, a odmah iza njega je Focus. Danci imaju pak prilično širok spektar klasa među najprodavanijima, pa je tako Peugeot 208 najprodavaniji, a slijede ga VW Up i Nissan Qashqai. U Estoniji je najprodavanija Škoda Octavija, dok je drugoplasirani model, pazite sad ovo, Toyota Avensis, a top 3 zatvara Toyota Rav4. Grci vole gradske modele, pa njihov top 3 izgleda ovako: Toyota Yaris, Opel Corsa i Fiat Panda.

Nissan-Qashqai

Mađari najviše vole SUV Suzuki Vitaru, koja im je ujedno i domaći proizvod, a slijede Škoda Octavia i Opel Astra. I na Islandu su SUV vozila popularna, pa je najprodavaniji Hyundai Tucson, slijedi VW Golf te Nissan Qashqai, a slično je i u Letoniji. Broj jedan je Nissan Qashqai, slijedi Golf a treća je Kia Sportage.

Toyota-Avensis

Naravno, u mnogim zemljama su najprodavaniji domaći modeli, pa je tako lista u Švedskoj izgleda ovako: Volvo XC60, Volvo S90/V90, VW Golf; u Španjolskoj: Seat Leon, Seat Ibiza, Renault Clio; u Rumunjskoj: Dacia Logan, Dacia Duster, Dacia Sandero; u Italiji: Fiat Panda, Lancia Ypsilon, Fiat 500; u Češkoj Škoda Octavia, Škoda Fabia, Škoda Rapid; u Njemačkoj VW Golf, VW Tiguan, VW Passat; u Francuskoj Renault Clio, Peugeot 208, Citroen C3.

Volvo-XC60

Ne treba zaboraviti ni Sloveniju (Clio, Golf, Octavia), Srbiju (500L, Octavia, Golf), Slovačku (Octavia, Fabia, Rapid), Portugal (Clio, 208, Megane), Poljsku (Fabia, Octavia, Astra), Luxemburg (Golf, Tiguan, Clio) i Hrvatsku (Octavia, Clio, Golf). Za kraj smo ostavili zanimljiv podatak za jednu od najbogatijih država u Europi – Švicarsku. Tamo je ponovo najprodavanija Octavija, a slijede Golf i Tiguan.

Izvor: vidiauto.com

Komentari korisnika: