Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Evo za kojim automobilima luduju Europljani Reviewed by Momizat on . Rezultati prodaje automobila za prvu polovicu godine djelomično su očekivani, no većim dijelom itekako iznenađuju Vjerojatno nikog neće šokirati podatak da je p Rezultati prodaje automobila za prvu polovicu godine djelomično su očekivani, no većim dijelom itekako iznenađuju Vjerojatno nikog neće šokirati podatak da je p Rating: 0

Evo za kojim automobilima luduju Europljani

Advertisement

Rezultati prodaje automobila za prvu polovicu godine djelomično su očekivani, no većim dijelom itekako iznenađuju

volkswagen

Vjerojatno nikog neće šokirati podatak da je prodaja SUV-ova i crossovera ponovno rasla, no ne u svim segmentima jednako.

Kompaktni SUV-ovi i crossoveri pronašli su 20 posto više kupaca u prvoj polovici 2018 nego u istom periodu lani. Istovremeno, potražnja za velikim SUV-ovima i Crossoverima pala je za gotovo 23 posto, pokazuju podaci JATO Dynamicsa.

Naglašen je i rast električnih vozila. Nissan Leaf prodan je u impresivnih 105.736 primjeraka, odnosno 61 posto više nego u 2017, što je dodatno podiglo ionako rastući segment za čak 37,7 posto.

I dok kupci sve više zaobilaze kompaktne coupee, oni u premium segmentu cvjetaju. Predvođena Porsche Panamerom, Audijem A7 i BMW-om 6 GT ova klasa vozila uknjižila je rast od 30,5 posto.

Maleni gradski i kompaktni automobili još uvijek jedva drže čelnu poziciju s 1.561.731, odnosno 1.289.742 prodanih primjeraka, dok im za vrat pušu kompaktni crossoveri i SUV-ovi sa 1.210.411 prodanih automobila.

Ipak, obzirom na stop rasta ne bi nas iznenadilo da do kraja desetljeća klasični kompakti ostanu u retrovizoru crossoverske braće.

Izvor: carlander.ba

Komentari korisnika: