Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Evropski Jeep Cherokee: 2.0 MultiJet Reviewed by Momizat on . SUV model bez dizel motora na evropskom tržištu nema nikakve šanse. Zato će Jeep Cherokee na "Starom kontinentu", pored benzinskih motora 2.4 MultiAir (130 kW) SUV model bez dizel motora na evropskom tržištu nema nikakve šanse. Zato će Jeep Cherokee na "Starom kontinentu", pored benzinskih motora 2.4 MultiAir (130 kW) Rating: 0

Evropski Jeep Cherokee: 2.0 MultiJet

Advertisement

SUV model bez dizel motora na evropskom tržištu nema nikakve šanse. Zato će Jeep Cherokee na “Starom kontinentu”, pored benzinskih motora 2.4 MultiAir (130 kW) i 3.2 V6 Pentastar (200 kW), biti dostupan sa dvije verzije turbodizela 2.0 MultiJet II.

Evropski-Jeep-Cherokee

Kupci će moći da biraju jednu od dvije ponuđene verzije modernog turbodizela. Slabiji ima 103 kW, a snažniji 125 kW, u oba slučaja motor maksimalnu snagu razvija pri 3.750 o/min i maksimalni obrtni moment od 350 Nm pri 1.500 o/min. Slabija verzija može se poručiti sa šestostepenim manuelnim ili devetostepenim automatskim mjenjačem, a snažnija verzija (kao i benzinski Cherokee) imaće samo automatski mjenjač.

Evropski-Jeep-Cherokee2

 

Pored pogona na prednje točkove, tu je i mogućnost izbora jednog od tri nivoa pogona na sve točkove. Osnovni Active Drive I funkcioniše potpuno automarski. Program Active Drive II namjenjen je za verziju Limited i opremljen je redukcijom prenosnih odnosa u razmjeri 1,92:1.

Evropski-Jeep-Cherokee3

 

Active Drive Lock dostupan je u verziji Trailhawk, i opremljen je blokadom zadnjeg diferencijala i sistemom za kontrolu spuštanja na nizbrdici Selec-Speed Control.

Izvor: www.automagazin.rs

Komentari korisnika: