Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Faraday Future će imati kamere umjesto retrovizora Reviewed by Momizat on . Uoči premijere koja je najavljena za sajam CES 2017, Faraday Future na kapaljku objavljuje detalje o vozilu koje će tamo predstaviti. Novi najavni video pokazuj Uoči premijere koja je najavljena za sajam CES 2017, Faraday Future na kapaljku objavljuje detalje o vozilu koje će tamo predstaviti. Novi najavni video pokazuj Rating: 0

Faraday Future će imati kamere umjesto retrovizora

Advertisement

Uoči premijere koja je najavljena za sajam CES 2017, Faraday Future na kapaljku objavljuje detalje o vozilu koje će tamo predstaviti.

faradey

Novi najavni video pokazuje kako automobil neće imati standarde retrovizore sa zrcalima, već će umjesto njih imati kamere. Prednosti kamera u odnosu na standardna zrcala su brojne. Kamere mogu pokriti i mrtvi kut vozila, a zahvaljujući programskoj podršci za video analitiku, analizom video signala mogu detektirati opasnosti i upozoriti vozača, što standardna zrcala, naravno, ne mogu.

Zanimljivo je da su zrcala obvezni dio opreme vozila te da je obveza njihova postojanja zakonski definirana, tako da korištenje kamera umjesto zrcala većina država tek treba odobriti, a za sad je to napravio Japan.

Izvor: autoportal.hr

Komentari korisnika: