Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

FCA opoziva 1.1 miliona vozila zbog mjenjača Reviewed by Momizat on . Mnogi vozači Fiat Chryslerovih automobila sa automatskim menjačem zbunjeni su time što mogu da napuste automobil i pre nego što menjač postave u “Park” poziciju Mnogi vozači Fiat Chryslerovih automobila sa automatskim menjačem zbunjeni su time što mogu da napuste automobil i pre nego što menjač postave u “Park” poziciju Rating: 0

FCA opoziva 1.1 miliona vozila zbog mjenjača

Advertisement

Mnogi vozači Fiat Chryslerovih automobila sa automatskim menjačem zbunjeni su time što mogu da napuste automobil i pre nego što menjač postave u “Park” poziciju, pa će ova kompanija opozvati oko 1.1 milion vozila širom sveta.

mjenjac

Mnoštvo vozila, od čega je najveći broj prodat u SAD, opremljeno je menjačem na konzoli koji se uvek vrati u središnju poziciju i na taj način zbunjuje mnoge vozače. Proizvođač kaže da će opozivom smanjiti potencijalnu grešku vozača. Zato će FCA pojačati upozorenja i strategiju menjanja modova kako bi se sprečilo neželjeno pomeranje automobila pod određenim okolnostima, čak i ako vozač ne stavi menjač u “Park” mod. Problematični menjač je osmostepeni automobil iz ZF-a.

FCA kaže da se opoziv odnosi na određene model Dodge Charger i Chrysler 300 sedana napravljenih u periodu od 2012. go 2014. godine, kao i Jeep Grand Cherokee SUV-ovi iz 2014. i 2015. Charger i 300 već su zamenili menjač za modele za 2015. godinu, dok se isto desilo za Grand Chirokee za ovu modelsku godinu.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: