Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

FCA razvija novi 6-cilindrični redni motor koji će zamijeniti Pentastar V6 Reviewed by Momizat on . Fiat Chrysler Automobiles navodno radi na razvoju novog rednog 6-cilindričnog motora koji će naslijediti već pomalo ostarjeli Pentastar V6 pogonski stroj. Prema Fiat Chrysler Automobiles navodno radi na razvoju novog rednog 6-cilindričnog motora koji će naslijediti već pomalo ostarjeli Pentastar V6 pogonski stroj. Prema Rating: 0

FCA razvija novi 6-cilindrični redni motor koji će zamijeniti Pentastar V6

Advertisement

Fiat Chrysler Automobiles navodno radi na razvoju novog rednog 6-cilindričnog motora koji će naslijediti već pomalo ostarjeli Pentastar V6 pogonski stroj. Prema izvještajima radit će se o u potpunosti novo razvijenom motoru obujma nešto manjeg od 3 litre što će pripomoći izbjegavanju viših poreza u pojedinim dijelovima svijeta.

FCA_logo

U konačnici će se na tržištu pojaviti nekoliko izvedbi ovog motora različite snage, a navodno će nositi oznaku Tornado. Vrh ponude će vjerojatno činiti bi-turbo izvedba, a izgledno je i da će ovaj motor biti ponuđen i kao dio hibridnog pogona.

Za sada nije poznato kada će novi motor stići na tržište, no izgledno je kako će debitirati s modelima kao što su novi Jeep Wagoneer ili sljedeća generacija Grand Cherokeeja. Također, dotični će se motor naći i u modelima marki Dodge i Ram. Još značajnija je mogućnost da bi se ovaj pogonski sklop lako mogao ugrađivati u alfine i maseratijeve modele, a tada bi ovaj motor mogao koristiti i ferrrijeve komponente.

Izvor: autonet.hr

Komentari korisnika: