Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Fiat Chrysler obustavlja proizvodnju u SAD Reviewed by Momizat on . Nakon što nije uspela da pronađe partnera za proizvodnju Chrysler 200 i Dodge Dart sedana, kompanija Fiat Chrysler Automobiles od početka naredne godine više ne Nakon što nije uspela da pronađe partnera za proizvodnju Chrysler 200 i Dodge Dart sedana, kompanija Fiat Chrysler Automobiles od početka naredne godine više ne Rating: 0

Fiat Chrysler obustavlja proizvodnju u SAD

Advertisement

Nakon što nije uspela da pronađe partnera za proizvodnju Chrysler 200 i Dodge Dart sedana, kompanija Fiat Chrysler Automobiles od početka naredne godine više neće proizvoditi ove automobile u Sjedinjenim Američkim Državama.

fiat-chyrsler

Oba pomenuta vozila trebalo je da uđu u proizvodnju krajem godine, ali doneta je odluka da se fokus usmeri sa proizvodnju SUV i pikap vozila u američkim fabrikama.

Serđo Markione planira da poveća profitne marže kako bi sustigao svoju konkurenciju, a deo tog plana je obustava proizvodnje putničkih vozila u Americi. USA Today prenosi da će ovaj konglomerat nastaviti da proizvodi svoje modele u Meksiku, Kanadi i drugim zemljama zbog manjih troškova.

Prvi deo ovog velikog plana je izmena Sterling Heights fabrike, gde će se Chrysler 200 proizvoditi do decembra. U ovu fabriku FCA će uložiti 1.49 milijardi dolara, gde će početkom 2018. godine početi proizvodnja Ram 1500 modela.

Uprkos ovim vestima, još uvek ima nade za Chrysler 200 i Dodge Dart. Naime, Markione tvrdi da je FCA napravila pomak u pregovorima sa potencijalnim partnerima, ali za sada nisu spremni za bilo kakva saopštenja.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: