Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Finski novinari otkrili grešku zbog koje će Volkswagen grupa morati opozvati čak 400.000 modela! Evo o čemu je riječ… Reviewed by Momizat on . Volkswagen i Seat opozvat će čak 400.000 vozila diljem svijeta nakon što su finski novinari časopisa Tekniikan Maailma otkrili grešku i potencijalno ozbiljan pr Volkswagen i Seat opozvat će čak 400.000 vozila diljem svijeta nakon što su finski novinari časopisa Tekniikan Maailma otkrili grešku i potencijalno ozbiljan pr Rating: 0

Finski novinari otkrili grešku zbog koje će Volkswagen grupa morati opozvati čak 400.000 modela! Evo o čemu je riječ…

Advertisement

Volkswagen i Seat opozvat će čak 400.000 vozila diljem svijeta nakon što su finski novinari časopisa Tekniikan Maailma otkrili grešku i potencijalno ozbiljan problem za sigurnost putnika na stražnjem sjedalu.

Volkswagen-Polo-2018

Oni su naime ustanovili da, u slučaju da na stražnjoj klupi sjede 3 osobe, prilikom promjena trake kopča srednjeg pojasa pritišće kopču putnika na lijevom sjedalu. Uslijed toga često se događa da se pojas putnika na lijevoj strani otkopča. Ovaj problem zahvaća 220 tisuća primjeraka aktualnog VW Pola, i oko 191 tisuću Seata Ibize i Arone.

motor1seat-arona

Glasnogovornik Volkswagena rekao je kako kompanija nakon ovih saznanja planira implementirati poboljšanu kopču pojasa koja će spriječiti gore opisanu situaciju. “Prema analizama koje smo napravili, otkrili smo grešku koju su spomenuli novinari finskog časopisa. Sigurnost nam je uvijek na prvom mjestu te smo odmah reagirali i pronašli soluciju koju ćemo implementirati”. Dakle, rješenje je već tu, a vlasnici vozila koja su zahvaćena ovim problemom uskoro će biti kontaktirani.

Dotad im se savjetuje da ne koriste srednji pojas (ili, u prijevodu, ne voziti tri putnika na stražnjoj klupi)…

Izvor: jutarnji.hr

Komentari korisnika: