Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ford će prestati da proizvodi modele Mondeo, Galaxy i S-Max Reviewed by Momizat on . Američki proizvođač automobila Ford Motor Co će prestati da proizvodi pojedine modele automobila u sklopu planiranog restrukturiranja poslovanja, izjavili su iz Američki proizvođač automobila Ford Motor Co će prestati da proizvodi pojedine modele automobila u sklopu planiranog restrukturiranja poslovanja, izjavili su iz Rating: 0

Ford će prestati da proizvodi modele Mondeo, Galaxy i S-Max

Advertisement

Američki proizvođač automobila Ford Motor Co će prestati da proizvodi pojedine modele automobila u sklopu planiranog restrukturiranja poslovanja, izjavili su izvori za The Times.

Ford Mondeo 2014

Ford će prestati da proizvodi modele Mondeo, Galaxy i S-Max pa će se zatim fokusirati na unosnija SUV vozila, piše The Times.

Takođe planiraju da smanje broj ovlašćenih distributera.

Ford Galaxy 111

U julu je glavni izvršni direktor Forda Jim Hackett izjavio da nameravaju da potroše 11 milijardi dolara na restrukturiranje poslovanja u Evropi.

Fordova evropska filijala je zaključila drugo tromesečje s gubitkom od 73 miliona dolara a dodatne probleme zadaje im i Brexit, piše londonski list.

ford s 1

Analitičari Morgan Stanleya procenjuju da bi Ford mogao da otpusti čak 12 posto od ukupno nešto više od 200.000 svojih radnika i da će otkazi u velikoj meri biti koncentrisani u Evropi.

The Times piše da će priprema restrukturiranja potrajati nekoliko meseci i da bi mogla da rezultira formiranjem zajedničkog ulaganja s partnerom u koje bi Ford uključio evropsku filijalu.

Izvor: autoblog.rs

Komentari korisnika: