Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ford će se fokusirati na proizvodnju kamioneta i SUV vozila Reviewed by Momizat on . Čelnici kompanije Ford su danas najavili svojim investitorima da će se od sada, proizvodnja fokusirati na ono što se prodaje, a trenutno su to kamioneti i SUV a Čelnici kompanije Ford su danas najavili svojim investitorima da će se od sada, proizvodnja fokusirati na ono što se prodaje, a trenutno su to kamioneti i SUV a Rating: 0

Ford će se fokusirati na proizvodnju kamioneta i SUV vozila

Advertisement

Čelnici kompanije Ford su danas najavili svojim investitorima da će se od sada, proizvodnja fokusirati na ono što se prodaje, a trenutno su to kamioneti i SUV automobili.

ford-kamionet

Kao deo plana usvojiće se strategija pametnog investiranja, odnosno investiraće se u oblasti koje imaju najviše potencijala. Pored već pomenutih kategorija automobila, kompanija će napraviti i veliki korak napred ka tehnološkom razvoju, što u prevodu znači da će se fokusirati na konstruisanje i razvoj električnih četvorotočkaša.

Naime, uprkos tome što godinama ostvaraje veliki profit, Ford je daleko iza ostalih velikih proizvođača u oblasti tehnologije. Upravo zbog toga su čelnici kompanije obećali da će predstaviti 13 novih električnih vozila u sledećih pet godina, a planovi su da 90 posto vozila ove kompanije koji će se prodavati širom sveta do 2020. godine imaju i ili samo električni pogon.

S druge strane, da bi uspeli da ostvare svoje namere, vreme proizvodnje novih automobila mora biti smanjeno za 20 procenata. Rečeno je da će se to uspeti zahvaljujući tehnologiji 3D štampanja, robotike, virtuelne stvarnosti i slično.

Velika stvar jeste to što će kompanija fokus prebaciti na poizvodnju kamioneta, SUV i krosover modela, dok će s druge strane smanjiti proizvodnja standardnih automobila.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: