Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ford naplaćuje isti menjač duplo više od Mercedesa? Reviewed by Momizat on . Ford GT i Mercedes AMG GT koriste isti menjač, ali Ford naplaćuje duplo više?! Super automobili su sklopljeni od puno skupih delova koji dolaze od raznih dobavl Ford GT i Mercedes AMG GT koriste isti menjač, ali Ford naplaćuje duplo više?! Super automobili su sklopljeni od puno skupih delova koji dolaze od raznih dobavl Rating: 0

Ford naplaćuje isti menjač duplo više od Mercedesa?

Advertisement

Ford GT i Mercedes AMG GT koriste isti menjač, ali Ford naplaćuje duplo više?!

FordGT

Super automobili su sklopljeni od puno skupih delova koji dolaze od raznih dobavljača, ali se mogu kupiti jedino putem ovlašćenih servisa brendova, kada dođe vreme za njihovu zamenu. Prema rečima Road&Track, Ford GT i Mercedes-AMG GT dele isti menjač, s tim da Ford naplaćuje zamenu menjača skoro duplo više. Getrag 7DCL750 menjač sa dvostrukom spojnicom u Fordu GT košta 32,324 dolara, u šta spada i “kaucija” u slučaju da kupac nema da vrati staru jedinicu. Kupci koji vrate staru jedinicu plaćaju isti taj menjač 27,624 dolara.

Međutim, Getrag 7DCL750 sa identičnim odnosima prenosa kod Mercedesa košta 14,940 dolara. Šta više, ovaj menjač se može naći u onlajn radnjama još jeftinije, za 13,446 dolara. Mercedes i Ford nisu jedini proizvođači koji koriste ovaj Getragov menjač. Ferrari koristi isti menjač u modelima 458 i California, ali se prenosn odnosi razlikuju u poređenju sa onim kod AMG GT-a i Forda GT. Iako su kućište i delovi menjača vrlo slični, Ferrarijevi modeli koriste drugačije prenose pete, šeste, i sedme brzine. Ali, koliko tek Ferrari traži za “taj” menjač, ako je kod Forda toliko skup?! E pa, navodi se da Ferrari traži 22,186 dolara za Getrag 7DCL750, što opet ispadne znatno jeftinije nego kod Forda. Možda Ford ne može da zaradi na svom super automobilu koji košta 500.000$, ali zato na menjaču, i to nemačkom, sigurno može.

Izvor: Dmotion.rs

Komentari korisnika: