Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ford predstavio poseban Mustang Reviewed by Momizat on . U namjeri da na adekvatan način obilježi 50 godina od predstavljanja prvog Mustanga, američka filijala Forda predstavila je posebnu limitiranu seriju Mustanga k U namjeri da na adekvatan način obilježi 50 godina od predstavljanja prvog Mustanga, američka filijala Forda predstavila je posebnu limitiranu seriju Mustanga k Rating: 0

Ford predstavio poseban Mustang

Advertisement

U namjeri da na adekvatan način obilježi 50 godina od predstavljanja prvog Mustanga, američka filijala Forda predstavila je posebnu limitiranu seriju Mustanga koja će biti proizvedena u 1.964 primjerka.

Ford Mustang 50 (1)

Nimalo slučajno, jer je prvi Mustang proizveden 1964. godine. Slavljenička edicija zasnovana je na najnovijem Mustangu i opremljena je paketom ‘Performance’.

Kupci će moći izabrati između Wimbledon bijele ili Kona plave boje karoserije. U svakom slučaju, automobil je maksimalno opremljen, a ponudit će se sa ručnim ili automatskim 6-stepenim mjenjačem.

Uz automatski mjenjač stiže i Torsen ograničena blokada diferencijala. Bez obzira na izbor transmisije, jubilarni Mustang pod prednjim poklopcem skriva 5-litarski atmosferski V8 motor koji razvija nešto više od 420 KS, uz 528 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Ford Mustang 50 (2)

Uz standardno ponuđen kočni sistem koji proizvodi talijanska kompanija Brembo, tu su i posebne 19-inčne aluminijske felge na kojima su za ovu priliku postavljene gume Pirelli P Zero.

Unutrašnjost karakteriše kombinacija dvobojne kože i poseban logo edicije na naslonima sportskih sjedišta. Prodaja počinje početkom jeseni.

Foto:

Izvor: www.klix.ba

Komentari korisnika: