Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ford uvodi umjetni zvuk motora u svoje modele Reviewed by Momizat on . Ford je predao zahtjev za patentiranje umjetnog zvuka motora. No to nisu učinili da vozači u automobilima uživaju u boljem zvuku automobila, nego da ih natjeraj Ford je predao zahtjev za patentiranje umjetnog zvuka motora. No to nisu učinili da vozači u automobilima uživaju u boljem zvuku automobila, nego da ih natjeraj Rating: 0

Ford uvodi umjetni zvuk motora u svoje modele

Advertisement

Ford je predao zahtjev za patentiranje umjetnog zvuka motora. No to nisu učinili da vozači u automobilima uživaju u boljem zvuku automobila, nego da ih natjeraju da troše manje goriva. Riječ je o tome da patent omogućava da trocilindarski motor zvuči kao da ima cilindar više.

ford-logo

Iz Forda tvrde da vozači najčešće mijenjaju brzine po zvuku i da to čine pri većem broju okretaja, a oni to žele promijeniti. Stvaranjem umjetnog zvuka ‘prevarit’ će vozače da brzine mijenjaju ranije pa će i potrošnja biti manja.

Ford se s umjetnim zvukom motora igra i u Mustangu i Focus RS-u, no iz potpuno drugog razloga. Sve je podređeno da vozač uživa u još boljem i punijem zvuku unutar kabine.

Izvor: autoportal.hr

Komentari korisnika: