Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Galpin GTR1 inspirisan Fordom GT Reviewed by Momizat on . GTR1 je baziran na modelu Ford GT, a dobio je ručno izrađenu aluminijsku karoseriju koju je napravila kompanija Gaffoglio Gamily Metalcrafters of Fountain Valle GTR1 je baziran na modelu Ford GT, a dobio je ručno izrađenu aluminijsku karoseriju koju je napravila kompanija Gaffoglio Gamily Metalcrafters of Fountain Valle Rating: 0

Galpin GTR1 inspirisan Fordom GT

Advertisement

GTR1 je baziran na modelu Ford GT, a dobio je ručno izrađenu aluminijsku karoseriju koju je napravila kompanija Gaffoglio Gamily Metalcrafters of Fountain Valley iz Californije. Automobil je dobio LED svjetla, prednji spojler od karbonskih vlakana i 20-inčne aluminijske točkove sa Pirelli P Zero Rosso gumama.

Galpin GTR1 slijedi osnovni stilski pristup modela GT, ali sa nešto oštrijim i grubljim linijama. Automobil ukrašavaju dve tradicionalne Fordove trkačke trake koje se prostiru uzdužno, po sredini karoserije.

Unutrašnjost je takođe dizajnirana u stilu Forda GT, sa karakterističnim volanom i ručicom mjenjača, instrument tablom i kružnim aplikacijama na sedištima, patrosnicama i papučicama nožnih komandi

Automobil snagu dobija od centralno smeštenog 5.4 litarskog V8 motora koji razvija čak 1.038 ks (763 kW) i 1.000 Nm. Proizvođač kaže da je maksimalna brzina 362 km/h, do stotke se stiže za oko 3 sekunde, a ubrzanje izmereno od 0 do 161 km/h (100 milja na sat) iznosi 6,8 sekundi.

Automobil se jednako brzo zaustavlja zahvaljujući specijalnim ugljeničnim kočnicama.

Proizvodnja će biti izuzetno ograničena, jer kompanija planira proizvodnju od 6 do 24 automobila. Narudžbe se već priimaju, a cijena automobila je oko 749.850 eura.

Komentari korisnika: