Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Geely grupacija kupila akcije u Daimleru? Reviewed by Momizat on . Interes grupacije Geely da sklopi partnerstvo sa Daimlerom za zajednički rad na električnim vozilima je doveo do toga da kineksa kompanija kupi deo akcija nemač Interes grupacije Geely da sklopi partnerstvo sa Daimlerom za zajednički rad na električnim vozilima je doveo do toga da kineksa kompanija kupi deo akcija nemač Rating: 0

Geely grupacija kupila akcije u Daimleru?

Advertisement

Interes grupacije Geely da sklopi partnerstvo sa Daimlerom za zajednički rad na električnim vozilima je doveo do toga da kineksa kompanija kupi deo akcija nemačkog giganta.

mercedes

Agencija Rojters, citirajući izvore koji su upoznati sa ovim pitanjem, navodi da je Geely grupacija odlučila da kupi deo akcija kompanije Daimler, kako bi im dokazala da ima veliku želju da sa njom formira alijansu u kojoj bi ova dva giganta zajednički radila na tehnologiji električnih vozila.

Udeo akcija koje je kompanija Geely kupila još uvek nije poznat, ali verovatno je reč o udelu manjem od 3 procenata.

Nemački list Bild je prošle nedelje preneo da Geely želi da postane većinski vlasnik kompanije Daimler, a novembra prošle godine je objavljeno da je Daimler odbio ponudu kineske grupacije koja je htela da kupi tada, 5 procenata akcija.

Neimenovani izvor je naveo da je grupacija Geely postupila na ovaj način kako bi pokazala svoje ozbiljne namere i impresionirala zvaničnike Daimlera, kao i da bi im pokazala da ne odustaje. Predstavnik Geely grupe je odbio da komentariše ove navode.

S druge strane, izvršni direktor kompanije Daimler, Deiter Zetsche je izjavio da nema nikakve informacije o tome da je Geely kupila akcije njegove kompanije, i dodao je da nije video predsednika Geely grupe najmanje godinu dana.

Naime, oni koji imaju informacija o ovoj temi, smatraju da kineska kompanija želi da dobije pristup tehnologiji baterija za električna vozila koju Daimler poseduje, i da žele da osnuje zajednički brend sa njima, koji će se baviti proizvodnjom električnih vozila u Kini.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: