Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Geely kupio trkačku stazu u Sjedinjenim Američkim Državama Reviewed by Momizat on . Kineski proizvođač automobila, Geely, je potvrdio da je kupio trkačku stazu u SAD. Utah Motorsports Campus, ranije poznat pod imenom Miller Motorsports Park, na Kineski proizvođač automobila, Geely, je potvrdio da je kupio trkačku stazu u SAD. Utah Motorsports Campus, ranije poznat pod imenom Miller Motorsports Park, na Rating: 0

Geely kupio trkačku stazu u Sjedinjenim Američkim Državama

Advertisement

Kineski proizvođač automobila, Geely, je potvrdio da je kupio trkačku stazu u SAD.

geely staza

Utah Motorsports Campus, ranije poznat pod imenom Miller Motorsports Park, nalazi se nadomak grada Tooele u Juti. Kompleks se prostire na površini od 207 hektara i na njemu se nalaze kružna staza dužine 7.14 km, karting staza dužine 1.44 km, staza za „rock-crawling“, kao i Nitro World Games reli kros staza. Kompleks je naparavio pokojni biznismen iz Jute, Larry H. Miller, 2005. godine, a otvoren je već 2006. godine.

Utah Motorsports Campus je bio domaćin raznih događaja među kojima su „FIM Superbike World Championship“, „American Le Mans Series“, „Grand-Am Road Racing Championship“, „Pirelli World Challenge“, i „NASCAR“. Zanimljivo je i da Ford organizuje svoju školu trkačke vožnje na ovoj stazi.

Geely je naveo u saopštenju da će poštovati sve aktuelne najmove, sa zakupcima, organizatorima događaja, i sudijama trka, ali da će svaki ugovor biti podložan izmenama već 2019. godine. Iz Utah Motorsports Campusa navode da su uzbuđeni Geelyjevim planovima za budućnost, koji uključuju proširenje staza i objekata.

Izvor: dmotion.rs

Komentari korisnika: