Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ginette G40E – auto male težine i velikih mogućnosti Reviewed by Momizat on . Lotus je najpoznatije ime kada je rijeeč o britanskim sportskim automobilima male težine, koji je na putu do vrha iza sebe ostavio brojne druge, manje proizvođa Lotus je najpoznatije ime kada je rijeeč o britanskim sportskim automobilima male težine, koji je na putu do vrha iza sebe ostavio brojne druge, manje proizvođa Rating: 0

Ginette G40E – auto male težine i velikih mogućnosti

Advertisement

Lotus je najpoznatije ime kada je rijeeč o britanskim sportskim automobilima male težine, koji je na putu do vrha iza sebe ostavio brojne druge, manje proizvođače spoortskim četvorotočkaša.

Među njima je Ginetta, kompanija osnovana 1958. godine, koja je vrlo malo poznata van Ostrva, uprkos činjenici da ima dugačku istoriju proizvodnje laganih, kompaktnih i stilski izvanrednih modela, od kojih je G40R poslednji u nizu.

Riječ je o verziji G40 trkača, učesnika više takmičarskih kategorija u Britaniji, uključujući i juniorski šampionat, gdje dolazi sa 1,8-litarskim Ford Zetec agregatom, modifikovanim na 100 KS.

Regularni G40 proizvodi 165 KS, koje se preko šestostepenog Quaife sekvencijalnog prenosa šalju na točkove zadnje osovine.

Drumska verzija ovog modela je uzbudljivija, jer je pokreće nešto izmenjena verzija 2,0-litarskog četvorocilindarskog MZR agregata sa Mazde MX-5 Miate. G40R donosi 200 KS, dok je za prenos zadužen Mazdin šestostepeni manuelni menjač.

Zahvaljujući težini od svega 795 kilograma, G40R do stotke ubrzava za svega 5,8 sekundi uz maksimalnu brzinu od 225 km/h.

Iako je riječ o drumskom modelu, G40R ispunjava dovoljno specifikacije svetske automobilske kuće (FIA) da može da učestvuje na trkama, nakon kojih se istim modelom možete vratiti kući.

Komentari korisnika: