Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

GM i Honda krenuli sa zajedničkim razvojem baterija Reviewed by Momizat on . Američki General Motors i Japanska Honda potpisali su ugovor kojim su definirali zajednički razvoj baterijskih paketa za nove generacije njihovih automobila s e Američki General Motors i Japanska Honda potpisali su ugovor kojim su definirali zajednički razvoj baterijskih paketa za nove generacije njihovih automobila s e Rating: 0

GM i Honda krenuli sa zajedničkim razvojem baterija

Advertisement

Američki General Motors i Japanska Honda potpisali su ugovor kojim su definirali zajednički razvoj baterijskih paketa za nove generacije njihovih automobila s električnim pogonskim sklopom u čiji će razvoj uložiti najmanje 72 milijuna eura.

Chevrolet-Bolt-EV-battery-60-kWH-1280x640

To je zapravo samo nastavak već uspješne suradnje potvrđene zajedničkim razvojem sustava s pogonom na vodikove gorivne ćelije.

General Motors već odavno razvija vlastite baterijske sustave, a sad će im se u razvoju pridružiti i Honda, jer su Japanci zaključili kako im je dugoročno bolje udružiti se s GM-om nego kretati u razvoj vlastitih baterija od nule.

Izvor: autopress.hr

Komentari korisnika: