Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

GM opoziva 200.000 Hummera Reviewed by Momizat on . Velike vrućine ne prijaju ni našim automobilima. Gotovo neuništivi američki SUV podlegao je velikim vrućinama i mora na doradu. Kompanija "General Motors" bila Velike vrućine ne prijaju ni našim automobilima. Gotovo neuništivi američki SUV podlegao je velikim vrućinama i mora na doradu. Kompanija "General Motors" bila Rating: 0

GM opoziva 200.000 Hummera

Advertisement

Velike vrućine ne prijaju ni našim automobilima. Gotovo neuništivi američki SUV podlegao je velikim vrućinama i mora na doradu.

hummer-h3

Kompanija “General Motors” bila je primorana da objavi opoziv oko 200.000 primjeraka svog Hummer modela “H3″ i “H3T” zbog rizika od požara u kabini. Konektori u ventilatoru klima uređaja mogu se pregrijati toliko da izazovu topljenje okolne plastike što dalje može uzrokovati požar u kabini.

Za sada se u 42 slučaja dogodilo da je došlo do požara u kabini ali “GM” navodi da niko u tim incidentima nije povrijeđen. Iz ove kompanije kažu da se ventilator pregrijava kada radi u srednjem i visokom režimu rada pa je savjet za sve one koji imaju neki od dva pomenuta modela da za svaki slučaj ventilator uključuju samo na najsporije.

Ovaj problem prvi put je prijavljen 2009. ali tada nije bilo dovoljno slučajeva da bi se odradio opoziv. Modeli “H3″ koji imaju ovaj problem jesu primjerci koji su proizvedeni u periodu od 2006. do 2010. dok su kod “H3T” modela razički primjerci proizvedeni u 2009. i 2010. što znači čitav proizvodni vijek.

Izvor: autoportal.rs

Komentari korisnika: