Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

GM planira lansirati deset modela električnih automobila u Kini do 2020. Reviewed by Momizat on . Korporacija General Motors planira da lansira deset električnih i hibridnih vozila s pogonom na benzin i električnu energiju u Kini do 2020. godine, saopćio je Korporacija General Motors planira da lansira deset električnih i hibridnih vozila s pogonom na benzin i električnu energiju u Kini do 2020. godine, saopćio je Rating: 0

GM planira lansirati deset modela električnih automobila u Kini do 2020.

Advertisement

Korporacija General Motors planira da lansira deset električnih i hibridnih vozila s pogonom na benzin i električnu energiju u Kini do 2020. godine, saopćio je čelnik firme, dok proizvođači vozila ubrzavaju proizvodnju alternativnih vozila pod pritiskom Pekinga da promoviraju tu industriju.

Foto: EPA

Foto: EPA

GM će započeti proizvodnju modela koji se pokreće isključivo na električnu energiju u Kini u roku od dvije godine, izjavio je predsjednik GM Kina Matt Tsien, na sajmu automobila u Šangaju.

Kazao je da GM očekuje godišnju prodaju od 150.000 komada električnih i hibridnih automobila u Kini do 2020. i da će eventualno nadmašiti 500.000 komada do 2025.

Ford Motor Co., Volkswagen AG, Nissan Motor Co.i druge autokompanije objavile su agresivne planove proizvodnje i prodaje električnih vozila u Kini, najvećem tržištu automobila u svijetu po broju prodanih jedinica. U utorak je GM objavio hibridnu verziju Chevrolet Volta koja će biti proizvedena u Kini i prodavana u okviru njene marke Buick.

Kineska komunistička vlada ima najambacioznije ciljeve korištenja elektronskih automobila u svijetu, u nadi da će to doprinijeti ublažavanju smoga u njenim zagađenim gradovima i da će preuzeti vodstvo u toj industriji u nastajanju.

Kineski regulatori vrše pritisak na strane proizvođače vozila da pomognu u razvoju te industrije, prenosi AP.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: